Udario u kamion
6

Voz iskočio iz šina u Missouriju, najmanje troje mrtvih i desetine povrijeđenih

D. B.
Najmanje tri osobe su poginule, a desetine su povrijeđene nakon što je voz udario u kamion u Missouriju, a potom iskočio iz šina.

Voz koji je bio na putu između Los Angelesa i Chicaga prevozio je 243 putnika, a u gradu Mendonu je udario u kamion na željezničkom prijelazu. Dvije lokomotive i sedam vagona je iskočilo iz šina u ovoj nesreći u kojoj su poginule najmanje tri osobe, a desetine ih je povrijeđeno.

Američki nacionalni željeznički operater Amtrak je saopćio da je voz Southwest Chief putovao istočno iz Los Angelesa kada je udario u kamion koji je blokirao javni prijelaz blizu Mendonga, malog mjesta udaljenog 135 kilometara od Kansas Cityja. U vozu je bilo i 12 članova posade. Smrtno su stradale dvije osobe koje su bile u vozu, kao i osoba koja se nalazila u kamionu. Putnici su nakon nesreće izlazili iz prevrnutih vagona kroz prozore.

Nedugo nakon nesreće su na teren izašli spasilački timovi, povrijeđeni putnici su transportovani u bolnicu, dok su putnici koji nisu zadobili povrede privremeno smješteni u lokalnu školu.