Teška nesreća
89

Više od 100 mrtvih u srušenom Boeingu 737 na Kubi, troje preživjelih u kritičnom stanju

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
U Boeingu 737 koji se srušio nedugo nakon polijetanja s aerodroma u Havani na Kubi poginulo je više od 100 putnike, a tri preživjele osobe su spašene i nalaze se u bolnici.

Kako piše BBC, avion se srušio i eksplodirao u blizini Međunarodnog aerodroma Jose Marti u Havani.

Kubanski mediji javljaju da je poginulo više od 100 putnika, a troje preživjelih koji su spašeni smješteni su u bolnicu i nalaze se u kritičnom stanju.

S terminala aerodroma se vidio gust oblak dima, koji se podizao u visinu. Ubrzo su na mjesto nesreće stigle ekipe hitne pomoći i vatrogasci.

Kubanski predsjednik Miguel Diaz-Canel je također ubrzo stigao na mjesto nesreće te je izjavio da se čini kako ima veliki broj žrtava, što se nažalost ispostavilo tačnim.

Boeing 737 je pao nedugo nakon polijetanja te je pao u polje. Državna kubanska televizija je saopćila da je u avionu bila posada iz inostranstva, kao i putnici.

"Dogodila se avionska nesreća. Informacije ne obećavaju mnogo, čini se da je broj žrtava velik", kazao je Diaz-Canel.

Avion je koristila kompanija Cubana de Aviacion iznajmljujući ga od meksičke kompanije Damojh. Radi se o domaćem letu iz Havane prema Holguinu, gradu koji se nalazi istočno od otoka.

Na fotografijama se vidi gust dim, kao i medicinske i vatrogasne ekipe na mjestu pada aviona. Nažalost, pomoći za veliki broj putnika nije bilo.