Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bas me cudi, jer Vijece sigurnosti "nikad" nije bilo pristrasno...
Obama je crn k'o opanak, Amerika bi se prije raspala nego da nešto bude Izraelu
A kao nesto bi se promjenilo I da su svi glasali ZA.... Vjece sigurnosti je izglasavalo rezolucije svaki mjesec kojom se sugerise! prekid ubijanja I granatiranja civila u ratom zahvacenoj BH... I bas se neko pocesao po mudima sta su oni izglasali?!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Vala čudi me od Nigerije i Ruande da nisu glasali za...
I da su glasale za ne bi prošlo, jer u tom slučaju bi SAD uložila veto kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN.
To da, ali bila bi fora skupiti 9 glasova a da SAD blokiraju. Ionako se ekonomski raspadaju pa bi baš vidjeli šta bi se desilo kada ne bi ispoštovali volju većine.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
jbga nemate sreće, da bila Hrvatska i njezini komunjarski predstavnici ponosno bi digli za, kako bi i Tito želio...
Sramota. Ovo vijeće je običan cirkus, kad treba pričati jaki su a kada treba priču sprovesti u djelu tu zakažu. Pitam se ova Ruanda, toliko im je dužna da nisu glasali za mir i slobodu a ne tako davno su genocid pretrpjeli i to u mnogočemu zbog izostanka reakcije glavnih iz UN.
Taze vijest nema šta, samo što je ovoga puta klix bio zadnji u objavljivanju.
Argentinka je casno i ponosno podigla ruku, a Amerikank, do nje, kao da sjedi na tuti.
SVIJETSKA SRAMOTA,SVIJETSKA SRAMOTA,SRAMOTA SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA KOJA JE OVLASTENI PREDSTAVNIK SVIJETA I UN,I TAKOZVANOG VETA KOJA JE SAMA SEBI OMUGUĆILA U NOVOM SVIJETSKOM PORETKU.
Sramota! Ovdje samo vazi pravo jaceg.
UN treba bataliti, koji klinac postoje kad nista ne mogu bez dozovole Amerike...
un i ta razna vijeća več odavpostoje samo da bi se uhljebio dio administracije ... rezolucije se ne poštuju ako ne pašu moili se donose kako bi se legaliziralo interese moćnih
Palestina se jedno može osloboditi oružjem. Koga UN zaštiti nahebo je ko Srebrenica. Dok se ne pojavi novi Salahudin koji će osloboditi Palestinu od poganih cionista Palsetincima neće svanuti.
daj mi reci , ali bez uvrede imali išta kod vas i sličnih bez rata i sile , nametanja, primoravanja i ucjene,...nacije koje nastaju na takav način uvijek su negdje u qurcu svjetske slike...zašto je to tako
Koga UN zaštiti nahebo je ko Srebrenica.-Nemam šta dalje objašnjavati. A danas tzv najjače nacije su upravo nastale tako što su pomele druge sa scene.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
naravno da ce odbacit nisu kod njih nista ni trebali trazit to su isti koji ni prstom nisu makli kad je ss lider natanjahu boco bombe od dvesta kuka na djecu
Dzaba i vecina i sve ostalo sve dok je Amerika protiv od tog nema nista, a posto znamo da ce vjecno biti protiv nazalost jedino ostaje da zalimo taj narod dole...
DaBogda vam u dnevnoj bila Gaza
Farsa od rezolucije, Abbas je podnio samo da pokaže narodu kao da nešto rade... za dva dana se mijenja 5 članica VS-a, npr. ulazi Malezija, a izlazi Australija, i rezolucija bi dobila sigurno potrebnu većinu od 9 glasova pa bi Amerika morala upotrijebiti veto. Ovako ju je Abbas spasio toga u trenutku dok treba podršku Arapa za bombardovanje ISIS-a, a on svakako Boga moli da se ništa ne promijeni - što se njega tiče, on već ima državu kojom upravlja bez izbora i polaganja bilo kakave odgovornosti za ekonomsko stanje, korupciju i sl., i šta god ne valja lagano može optužiti Izrael da je kriv za to.
Amerika ima pravo na veto, tako da ti ta teorija otpada.
Naravno da ima pravo na veto ali je jako sretna kad ga može izbjeći u palestinskom slučaju jer joj ne treba dodatni loš marketing kod Arapa i općenito muslimana. Ovo je već drugi put zaredom da su palestinske rezolucije izlobirali na način da ne dobiju većinu pa da oni ne moraju uložiti veto. S tim da im je Abbas pomogao sad u tome jer je idiotski poslao rezoluciju dva dana prije nego što bi glatko dobio bar 10 glasova.
Pa šupci.
i da su prihvatili, ko je naivan da misli da bi izrael poslusao UN