Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li rusija nuklearna supersila ili samo sila :)))))))) ???? NATO ne treba biti nervozan , nema razloga ali ako se bude kurcio i igrao sa rusijom onda zbogom evropo jednog dana .....
Unistiti Rusiju i Izrael najvecu pogan covjecanstva,svjet bi bio puno ljepsi.
Još malo pa će građani Londona golim okom vidjeti petokraku na krilima bombardera.
Putin se kako tako mora zaustaviti i kontrolirati!!!
1. Uzmi jednu državu koju želiš za svoj cilj – i nazovi je kriminalnom državom. 2. Podržavaj lokalne teroriste (u toj istoj državi državi) i govori o njima kao o „borcima za slobodu“. 3. Napravi maksimalnu štetu među civilnim stanovništvom – i zahtevaj što pre međunarodne sankcije i međunarodne snage za intervenciju! 4. Kritikuj izbore u toj državi i zahtevaj kontrolu nad njima. Govori da ti izbori nisu slobodni, da su lažirani i da je tamošnja vlada diktatorska. 5. Širi ciljane laži – to se naziva „međunarodni medijski odjek“. 6. Konačno umarširaj u tu državu i uspostavi kontrolu nad njom – nazovi to „mirovna misija“, „oslobađanje“ ili „humanitarna intervencija“. 7. Iznesi sve resurse te države i prisvoj ih – nazovi to „stranim investicijama“ i „obnavljanjem“ (te iste države). Ovako je još jedna država „oslobođena“ i „demokratizovana“. A sada ponavljaj ovaj postupak toliko često dok sve države koje se suprotstavljaju „poslušnosti“ ne budu „oslobođene“. Pritom ne treba voditi računa o ljudskim životima (osim o vlastitim), a za propagiranje svog dobročinstva i „istinitog“ izveštavanja treba obilno koristiti medije. Kada je misija obavljena, okončaš ovu misiju, pa staviš celo svetsko stanovništvo pred izbor: ili ćutite ili ćete doživeti „sudbinu terorista“. Sada su mir, sloboda i ultimativna sposobnost delovanja za slobodno imenovane članove jedne svetske vlade privedene kraju – „za dobrobit celog čovečanstva“.
8. Kada narod na demokratskim izborima izabere predsjednika, pomozi domaćim izdajnicima da ga pučom sruše i priznaj novu vlast kao legalnu.
Bravo Mahalac, sve je kako si napisao. Samo me čudi kako to da uprkos tome, da je to što pišeš opšte poznato, većina ljudi ovde na forumu podržava SAD?
"Premijer David Cameron prošle je sedmice morao smirivati svoje sunarodnjake" Tako su stvorili IDIL pa sad smiruju svoj narod i obecavaju da ce ih zastititi od islamskih fanatika. Zapoceli rat u Ukrajini pa smiruju svoj narod i zauzimaju cvrst i odlucan stav protiv "diktatora" Putina. Najlakse je manipulisati narodom kad ih prije toga dobro zastrasis. U medjuvremenu ce da gomilaju vojsku u baltickim drzavama jer to je sasvim prirodno, a dva ruska aviona su daleko veca prijetnja civilnom vazduhoplovstvu od svih NATO aviona. Bilo bi stvarno dobro da neko najzad naprasi ove Engleze i naplati im sve zlocine i nesrecu koju siju ovom planetom vec stoljecima. Samo da ih jednom neko postavi na odgovarajuce mjesto i da usute bar stotinjak godina. Isto vazi i za njihovog retardiranog mladjeg brata u Americi. Da citav svijet malo odahne.
rusi novi teroristi tako je to kad je zemljabogata naftom i raznim drugim prirodnim bogastvima sad ce rusi videt kako je arapima sto imaju ulje
Putin je veliki gospodin, kamo srece da ima jos ovakvih presjednika koji nisu americko jevrejska kurva, od svih vladara svijeta pored Putina vidim jos Iranskog presjednika, Sirijskog Al Asada i polovicno Erdogana koji je jezikom najaci ali ima saradnju sa amerima, ostale presjednike treba sve staviti ispred zida i strijeljati.
Putine, pusti Izraelcima plin :D
Stanje s Erdoganom i Turskom je tacno onako kako sam napisao u prvom postu, jak na rijecima a saradjuje sa amerima.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)