Slučaj se istražuje
22

Užas u Bristolu: Žena uhapšena nakon što je troje djece pronađeno mrtvo

A. L.
Foto: Sky News
Foto: Sky News
Žena je uhapšena zbog sumnje za ubistvo nakon što je troje djece pronađeno mrtvo na imanju u Bristolu.

Prethodno je policija došla u nedjelju u 12:40 sati u gradsku četvrt Sea Mills nakon što je primila "poziv za brigu o socijalnoj pomoći".

Troje male djece, pronađeno na imanju, ubrzo je kasnije proglašeno mrtvim, saopćila je policija. Žena (42) zadržana je u policijskom pritvoru.

Vjeruje se da je riječ o izolovanom incidentu bez "daljnjeg rizika za širu zajednicu", rekla je glavna inspektorica Vicks Hayward-Melen. Detektivi tima za istraživanje zločina trenutno vrše istragu.

Mark Shelford, komesar za policiju i kriminal, rekao je da postoje "pitanja o tome kako je došlo do takvog užasnog događaja i šta se moglo učiniti da se on spriječi".

Incident je komentarisao i gradonačelnik Bristola Marvin Rees.

"Moje misli su sa svima koji su poznavali ovo troje male djece. Radit ćemo sa školama, zajednicom i policijom Avona i Somerseta kako bismo podržali ljude", kazao je.

Hayward-Melen je kazala da će policajci ostati na mjestu događaja kako bi pružili sigurnost svima koji imaju bilo kakva pitanja ili nedoumice.

"U narednim danima građani mogu očekivati ​​pojačano prisustvo policije i zahvaljujemo im se na saradnji. Ovo je nevjerovatno tragičan i srceparajući incident u kojem je troje djece nažalost umrlo. Moje iskreno saučešće upućujem najmilijima djece i pobrinut ćemo se da im se pruži podrška putem naše jedinice za vezu sa porodicom", dodala je inspektorica.