Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cetverica, peterica, sta je sljedeca vijest? Sesterica rukometasa krenuli na kurs bosanskog jezika?!
četverica, peterica, jadno, bljak, dno dna
Otac modernog bosanskog jezika Senahid Halilović je rođen u selu Toholj kod Kladnja gdje se govori najljepši i najčistiji bosanski jezik. To je čovjek koji je definirao gramatiku bosanskog jezika gdje lijepo piše da je ispravno peterica a ne petorica. Zato sarajevski gu.z.ičari, mahalaši i crevari sa sandžačkim konjskim facama ne mogu razumjeti jer oni govore srpski srbijanski jezik genocidnog Vuka Karadžića čiji je praunuk Radovan bombardirao i rušio isto to Sarajevo. Trebalo bi uvjesti kazne za sve seljačine šljegle iz Foče i Tutina koji ne umiju reći peterica nego zavijaju po srbijanski petOOOOrica. Svaki Bošnjak i sin Bosne će uvijek reći petErica i po tome se vidi razlika između pravih bošnjaka i onih kojima su srbijanci silovali babe dvjesta godina. Čim čuješ na ulici petOOOrica pogledaj i vidjećeš nekog bilmeza sa glupom facom a kad čuješ peterica vidiš lijepog i urednog Bošnjaka.
SVE SAME GLUPOSTI, KAKVE VEZE IMAJU VAŠI KOMENTARI SA OVOM VIJEŠĆU. PRAVOPIS TO JE ZA DRUGE TEME A NE ZA OVU. AKO VAM SMETA ZAŠTO PRATITE OVAJ PORTAL. G L U P O S T!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
za \"nije bitno\" kad se javljaš, pročitaj malo više knjiga OSIM halilovićevih. on je prije svega dijalektolog, i pravopis je pravio prema izgovoru u selima oko tešnja, gdje je odrastao. drugo, NIGDJE u NORMALNOM svijetu ne pravi pravopis jedan čovjek, makar bio trostruki nobelovac - to samo kod nas može, kao što su nam glavni autoriteti na polju hitorije imamović, a na polju kreiranje nacije filipović. halilović je do pred rat radio na institutu za jezik i nije imao NIJEDAN rad objavljen u relevantnim stručnim časopisima, a o lingvistici zna koliko i ja o nuklearnoj hemiji. još jedan od ratnih profitera, u ratu sjeo i sklepao \"pravopis\" koji se ni po kakvom standardu ni u šta ne uklapa. simpatičan tokmak, koji ništa ne zna. ne znam je li u međuvremenu naučio neki strani jezik, ali do unazad tri godine nije nijedan znao - to NE MOŽE biti lingvista po definiciji. SAHRANIO ga je naš jedini istinski lingvista midhat riđanović i dokazao NAUČNIM APARATOM da je \"pravopis\" PREVARA
a gdje su dvejica i trejica ?
vas sva petErica, a može i desetErica i petnaestErica, i dvadesetErica
Oooooooooooooooj peterica. EUro Neuro!!!! Daj prestanite da silujete jezik vise marvo nepismena. Nemam zivaca ostavljat ove komentare posto su sve same bljuvotine uglavnom al\' ovog naslova me sramota. Izvinjavam se u ime normalnih Bosanaca za ovaj marvizam od pravopisa nastao 93-95.
prije nego vam dopuste da sjednete za kompjuter trebaju vas malo u skolu poslati... novinar je ispravno pisao... znam da zvuci glupo ali po pravopisu bosanskog jezika ispravno je osmerica, deveterica, itd... ako vam to smeta zalite se prof.dr. senahidu halilovicu i prof.dr. hanki vejzovic... preporucio bih da prethodno procitate barem onoliko knjiga koliko su ih oni napisali pa da sudite o tome...
to je, pošimpu ga peterici bošnjaka
PETERCIA je bosnjacki mus.limanski a PETORICA je sr.pski Vuka Karadzica
Da, jos i da dodam- nije peterica nestali, nego petorica nastaliH. Ccc, Vi Bosnjaci svugdje trpate glas H, sem tamo gdje treba. Zaista, bruka.
Da li neko od ovih nazovi novinara, ima barem osnovnu skolu ? Peterica- i to dva puta, a zareza ni za lijek. Dajte, molim vas, ne brukajte se.
nab.ijem vas za petericu...
Dokle vise taj seljacki, neninski jezik? Peterica, hoho. Pa napisite onda i 15-erica, a ne 15-orica. Kad ste seljaci, budite seljaci do kraja.
Ko vam je dozvolio da koristite ime grada u nazivu portala? Sramotni ste!