Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dobar taj serijat, kad se zena pozali na silovanje jos nju siluju eh lumenu, nije sve bajno
Ajde recimo da se slažem, opasne treba umaknuti iz zajednice, mada smrtna kazna nije način i kosi se i sa vjerama i sa civilnim društvima. A šta kad je zajednica opasna? Šta bi ti uradio da dođe država da te sterilizuje i konfiskuje sve osim jednog djeteta, a to se dešava u Kini? Treba pucati na državu ili tražiti svoja prava legalnim putem?
pa slažem se sa tobom, al ja mislim da su to priče samo.......... BOG če svakako nam svima presuditi
pa možeš li tek zamisliti da nema zakona šta bi bilo................. na prim. radiš 10 g. kupiš auto, kriminalac ga ukrade i kad ga uhvate dobije 1g. zatvora.......... po šerijatu otkineš mu ruku pa nek stisne opet da krade
hmmm..zavisi ako je neki pedofil iz imućne porodice..rodbina Sauda..onda bi smrtnom kaznom nagradili žrtvu. ništa čudno u saudiji gdje kamenuju silovane žene..
@D. Gale Smrtna kazna je vise da se iz drustvene zajednice odstrane oni koji toj zajednici zivotno prijete. Problem je jedino naci granicu. U ovom slucaju gdje je jasno crno na bijelo da je covjek patoloski ubica smrtna kazna je opravdana. Sta bi ti inace predlozio za ovog monstruma? Dozivotnu? Pa to ti dodje na isto.
nisi skonto naveo sam primjer................... pa kad nekog kamenuju ili odsjeku glavu........ dosta vakta prođe pa da neko stisne i napravi zločin.... i tamo ima zločina al u smješnim procentima za razliku od ostalog svijeta.. recimo pedofili bi dobili smrtnu,
Mislim da je svima jasno da smrtna kazna ne služi ničemu najmanje svojoj svrsi. Kad bi smrtna kazna bila rješenje onda se takvi zločini ne bi ponavljali, a iz prakse vidimo da će čovjek počiniti zločin bez obzira na strah pred smrtnom kaznom. Kako je regulisana smrtna kazna i svetost života u šerijatu ne znam mada pretpostavljam da postoje kontradiktornosti.
Zašto onda toliko smrtnih kazni izvrše u S. Arabijii?
vjeruj samo šerijat je zakon propisan od Boga, a ovi ostali su previše smiješni, ubistvo, dilanje, prostitucija itd......... samo smrtna.......... u saudiji za godinu se N E D O G O D I ZLOČINA što u americi za jedan dan.................. KAD BI SE NAŠI BLIŽNJIM DESILO OVAKO NEŠTO SVI BI TRAŽILI SMRTNU
Hell YeA
Slazem se. Nece normalna drzava trositi milione na smjestaj i ishranu za ovakvog monstruma samo da bi krepo u zatvoru.
ja lijepog zakona, treba ga i u bosni primjeniti