Poruka i za SAD
8

Uoči očekivanog odgovora Irana, Islamski otpor u Iraku upozorava Izrael: Ne činite nikakve gluposti

B. H.
Foto: Telegram.com
Foto: Telegram.com
Islamski otpor u Iraku upozorio je Sjedinjene Američke Države i Izrael da ne čine bilo kakve gluposti u Iraku ili u zemljama osovine otpora (Liban, Palestina ,Sirija i Iran), ističući da će njihov odgovor biti direktan.

Islamski otpor u Iraku vjeruje, u saopćenju objavljenom danas da povećanje broja snaga Sjedinjenih Američkih Država potvrđuje da nemaju namjeru povući se iz zemlje na horizontu.

Otpor je u svom saopćenju poručio da "američki kriminal raste iz dana u dan u svojoj podršci Izraelu, držeći američku administraciju potpuno odgovornom ako njezine snage ili Izrael počine bilo kakvu glupost u Iraku ili zemljama Osovine, te naglašavajući da je njihov odgovor biti direktan".

Poruka Islamskog otpora u Iraku dolazi u trenutku kada se očekuje iranski odgovor usmjeren protiv Izraela nakon što je prošle sedmice u Damasku pogođen iranski konzulat. U napadu je tada ubijen visokopozicionirani komandant iranske revolucionarne garde.

Islamski otpor u Iraku objavio je da je u zoru prošle srijede s dva drona gađao naftnu luku Haifa, potvrđujući nastavak eskalacije svojih operacija protiv Izraela.

Ovi napadi dolaze kao nastavak druge faze operacija koje nazivaju "otpor okupaciji", i kao podrška narodu Gaze, te kako navode, odgovor na masakre koje je počinio Izrael nad civilima, uključujući djecu, žene i starce.