Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZA MUSLIMANA..... a gdje ti to bogati piše? u svetoj knjizi da žena ono što zaradi je samo njeno???zar ona treba da radi?i ujedno da bude i majka? ajde ne izmišljaj sada i ne pravdaj se...i kao drugo ja ne vidim da je ŽENA SVETINJA u kuranu jer se piše da se treba i POKRITI! ;)
sve to sto si rekao musliman lijepo zvuci samo kad bi bilo zaista tako
da, problem je vjera u sustini. jer se bazira na neznanju, a arogantno tvrdi neke stvari onako \"iz rukava\". trenutno je islam na losem glasu (sa pravom), no nijedna druga vjera ne moze se pohvaliti nicim boljim. razlika je sto su druge vjere bolje kontrolisane u ovom trenutku ljudske povijesti od strane razumnih ljudi.
dabogda vam serijat zavladao i zene hodale ko mumije! u vasem turkmenskom dijelu naravno. bili bi ste atrakcija za turiste, dolazili bi iz cijelog svijeta da vas gledaju kao najcudniju vrstu na ovim civilizovanim prostorima. sve te negativnosti dolaze upravo iz kurana odnosno iz njegovog pogresnog tumacenja. cim su po kuranu svi koji nisu muslimani odnosno pripadaju nekoj drugoj vjeri samo kjafirii nevjernici i kako ih treba unistiti, to samo po sebi govori koliko je ta sekta od vjere izopacena. bin laden i svi ti mudjahedini su daleko veci muslimani nego vi nasi bosanski. i sad ce sin tatu da uci kako se djeca prave..... znaci problem je sama ta vjera koja poziva na sirenje i osvajanje svijeta po svaku cijenu pa i po cijenu nevinih zrtava. po toj istoj logici bin laden je u islamskom svijetu heroj i nista manje nego svetac. isto kao i oni koji svoj zivot zrtvuju da bi ubili sto vise \"nevjernika\" kao i oni demoni sto citaju kuran dok nekom jadniku odsjecaju glavu.
Vrlo je zalosno kakve se stvari dogadzaju u islamskom svjetu, a to je sve zbog nasih ruku,zato sto neprimjenjujemu vjeru onako kako jeste i cak neznamo o svojoj vjeri onako kako jeste zato je i neprimjenjujemo.
Jel\' ba ovo Titova ulica u Sarajevu na slici? Onaj dio ispred bivse robne kuce Sarajka? Al\' se to sve promijenilo.
Article 27 The age of maturity (and thus marriage) is 15 for boys; for girls it is when they have their first period Article 132 The couple should not commit acts that create hatred and bitterness. The wife is bound to preen for her husband, as and when he desires. The husband, except when travelling or ill, is bound to have intercourse with his wife every four nights. The wife is bound to give a positive response Article 133 The husband can stop the wife from any unnecessary, un-Islamic act. The wife cannot leave the house without the permission of the husband Article 177 The wife does not have the right to the provision of maintenance by the husband unless she agrees to have intercourse with him and he gets an opportunity for doing so.
Sto ne napisete o kakvom zakonu se radi? Ako se ne varam, radi se o tome da muz ima pravo na seks sa zenom svaki cetvrti dan, cak i ako ona odbije. Pa se to smatra silovanjem.Dakle, nema seksa ni u braku ako zena nece, i obrnuto.Tako bar u normalnim zemljama. Odnosno, ima muzeva budala, ali ima i pravna zastita zena. Mrzim vijesti tipa: \"cujes da zvoni a ne znas u kojoj crkvi\", pa onda lupeta sta ko stigne!
neki ogradjuju islam od ovoga, ali avganistanski zvanicnik fino kaze da je to tako u islamu i nista ne moze biti ucinjeno. znaci vasa rijec protiv njegove. kome vjerovati?
Tvoja izjava misilim da je sav hadis uradjen za muskarca tako da njemu i samo njemu bude ...\"Sestro\" da li ti ista znas o islamu? Ova tvoja izjava nema mjesta u islamu. Cudim se ljudima i ne mogu se nacuditi kada izvale neku rijec kako ne propadnu u zemlju. A sto se tice sija oni nisu muslimani, oni su izasli vec odavno iz okvira islama.
Onaj koji se naziva muslimanom ili muslimankom prvo naucite vjeru pa onda pricajte. Pusti te te suplje price. Serijat je propisan od Allaha Uzvisenog i on je taj koji se treba da se sprovodi. U serijatu je zena zasticena i ima sva prava, od nasljedstva pa nadalje. Raspitaj te se o nasljedstvu kod zena u drugim vjerama prije islama. U islamu nema nista da nije objasnajno.
http://www.youtube.com/watch?v=e2V1Cnkz5ec
To što se sprovodi u Afganistanu i nekim drugim arapskim državama nejma nikakve, ama baš NIKAKVE veze s islamom. Neprijatelji islama unose razdor među same iskonske vjernike muslimane, i žele da iskrivljenim tumačenjima Kur\'ana Časnog ocrne pravu Božiju vjeru. U iskonskom islamu žena je SVETINJA, i mnogo zaštićenija od muškaraca, a muškarci su odgovorni za svoje žene. Ona što zaradi sama to je samo NJENO, a što muškarac zaradi to je i njegovo i njeno, tj cijele familije. Islam je vjera SREDINE, SMIRENOSTI I RAVNOPRAVNOSTI, ali ne afganistanske, alžirske ili arabijske, već pravovjerne, tj muslimanske.
iz licnog iskustva mogu reci samo da je zaista tesko biti zena jednog takvog muslimana i jos siti.ponekad misilim da je sav hadis uradjen za muskarca tako da njemu i samo njemu bude sve potaman o zenu ko ebe
Novi zakon samo potvrđuje da se u primjeru ne radi o islamu ili neislamu vec njihovoj afganistanstoj kulturi ili nekulturi. Znaci talibani i šiti hazardi postupaju prema zenama isto iako se radi o dvije sasvim oprecne ideologije. Inace siiti se nemogu pohvaliti sa odnosom prema zenama jer njihovi pravnici dozvoljavaju ˝muta brak˝ koji omogucava brak na odredjen period,(pa i na jedan sahat)... mah senzuality vijesti nista vise. nula za fenu.