Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo očistite krmke iz svoje zemlje
Ukraina mora odgvoriti silom na silu i branit se od okupatora koji ne poštuju suverenitet te zemlje. Bez obzira što je Rusija vojno jača Ukraina se može odbranit od Rusije jer ljudi koji brane svoju zemlju imaju 3 puta veći moral okupatora. Sjetimo se samo Afganistana koliko se dugo borio protiv Rusije i na kraju se odbranio. A i Putinu nije svejedno kada mora trošiti ogromne količine novca na rat, prije će pristat na pregovore ako ukrainci pruze otpor.
što je to 'svoja' zemlja?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samoodbrana je legitimna i legalna, sprečavanje rastakanja zemlje takođe, ali hajde to ti objasni genocidnim stvorenjima. Ne daj se Ukrajino !
Veca I otvorenija je umjesanost Amerike u nasilje u Ukrajini nego Rusije. Ukrajinski ministar sigurnosti prima naredbe direktno od sefa CIA. Cinjenica je da je Ukrajina polygon za obracun između velikih sila I tu ce najdeblji kraj izvuci upravo Ukrajinci.
Odo i ja majko Ukrainu braniti, ako poginem, nemoj žaliti!
Ubiti 300.000 atomskom bombom = Demokratija Ubijanje miliona Indijanaca = Demokratija Napanad na Irak = Demokratija Napad na Libiju ( da ih oslobode besplatnog školovanja i zdravstva ) = Demokratija Napad na Siriju = Demokratija Majdanaši koji pale, imaju oružje i ruše spomenike su demokrate , ovi na istoku su teroristi iako ne ruše spomenike. Vlada Ukrajine koju nije izabrao narod a koja izdaje naredbe je legalna = Demokratija Ubijanje civila u Iraku i silovanja. = Demokratija Gvantanamo= Demokratija Kao šlag na tortu. Prislušklivanje čitavog svijeta = Najveći stepen demokratije. IOd raspada SSSR, ukr. udžbenici su prepuni nacističkih boraca za slobodu,a ni riječi o slavnim bitkama u 2. Svjetskom ratu i stradanjima Ukrajinaca (najviše u SSSR).Hoće Cia da vidi jel se isplatilo. Djeci je jasno da Amerika gura Ukrajinu u rat preko "marioneta" . Ovo što Rusi rade jeste bezobrazno i agr. ali je posljedica 20-godišnjeg američkog prisustva u Ukrajini. Da nema njih ne bi bilo ni M od Majdana.
Samo jedna stvar je sigurna... kako god ovo zavrsilo Ukrajina nece biti nezavisna..> bice necija marioneta. Btw... starosjedioci indijanci su danas, u zemlji svojih cukundjedova, svedeni po brojnosti na nivo manjinske grupe; Kako god da je Sadam vladao Irakom nije tekla krv kao sto sada tece u Iraku... svaki drugi dan pukne po jedna autobombva, isto vazi I za Libiju, prije besplatan hljeb I stan I skolovanje a sada zemljom vladaju kriminalne bande dok amerikance samo zanima da ne diraju tankere sa naftom; americki boric za slobodu u Siriji su pocinili gnusne zlocine protiv manjinskih krscana a sada se ista stvar sprema zidovima I nacionalnim manjinama u Ukrajini od strane extremnih desnicarskih naci oruzanih grupa koje je nova ukrajinska vlast pustila da rade sta hoce. Ne opravdavam Ruse I njihovu politiku ali Amerika I zapad jos uvijek misle da mogu da rade sta hoce, da ruse, unistavaju I pljackaju drzave, mjenjaju vlade, a narocito mi je neshvatljivo njihovo licemjerje... ukratko FUJ
A pogotovu zaprasivanje (chemtrails-i)... mogu vjerovati o njihovoj licemjernoj prici o ljudskim pravima I slobodama jedino ako uronim glavu u canister sa kemikalijama sto bacaju iz aviona a cija je izgleda namjena da postanemo toliko retardirani da nam mogu proturiti I pricu da nas filaju sa GMO hranom punom kancerogenih pesticida za nase vlastito dobro.
Украјински терористи Мајдана чупају косе, јер су са својим Бандера хордама изазвали распад државе.
Zašto nije traženo federalno uređenje prije odcjepljenja,separacije i pripajanja KRIMA drugoj državi ? Sve je to smiješno.Zašto se Rusija bori protiv odcjepljenja i nezavisnosti Čečenije i drugih malih republika u njenom sastavu.Uostalom zašto se uopšte jedna država(Rusija) miješa u ustavno uređenje druge države(Ukrajiine) i u situaciju u njoj
bruce wayne 14.04.2014. u 09:02 00Tako je, imala je i bivša SFRJ to isto pravo, pa ste se vi ponašali kao i ovi proruski demonstranti...ali to je tada bilo dozvoljeno i legalno, kada ste vi bili u pitanju.. ruski teroristi traze federaciju da bi se imali pravo odcijepit a toj Bosna imala u SFRJ zato se zvala SFRJ federativna,a sto se tice koje rusio yugu okrenise prema istoku a to je Beograd Srbija koja je prva usvojila novi ustav i u ustavu pise da ce samo sprovodit SFRJ zakone ako se podudaraju sa Srbijanskim, ako ne za nju Srbiju ne vazi SFRJ zakoni..Nadjito na inetrenetu nije tesko,bolje nac i ne prosipat demagogiju i laz et kako srbi stjeli ocuvat Yugu..
Ukrajina ima legitimno pravo da uspostavi ustano-pravni poredak, mir i zakonitost na svom drzavnom teritoriju.
Tako je, imala je i bivša SFRJ to isto pravo, pa ste se vi ponašali kao i ovi proruski demonstranti...ali to je tada bilo dozvoljeno i legalno, kada ste vi bili u pitanju..
Бетмен је у праву, хипокрити баљави:))
PRIKAŽI ODGOVORE (29)
sad ce opet ovi nasi Srbi pocet iz supljeg u prazno kako bi i oni s RS-om, na celu sa Bajom.
hahaha i nikad da shvate likovi da Srbija nije Rusija i da RS nije Krim. Za 48 sati bi bila proglasena Republika Bosna i Hercegovina.
Neonacisti protiv komunista, uzrok je ratnog stanja u Ukrajini.
Cuj vojnu?! Jok eto cokoladicama ce ih nagraditi!!!