Nisu popularne u svojoj zemlji
0
Ukrajinci se pitaju za šta se bori grupa Femen
Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasta god da se bore, nek se bore kao sto sise .... mislim ... su se borile do sada
Ovdje samo dobra belegija i nebi im do protesta bilo.
ovaj svijet pokrece lova, tako ove malo skuplje prodaju svoju kozu. sve za lovu, nema ovdje ideologije. ustvari ima, to je potrosacka, razbijanjem porodice, kao celije drustva...prelazak na "individualizam". sve je na taj nacin skuplj i duplo se placa.
@ Provokacija nije odgovor na inteligentnoj razini. Takodjer, nije zenstvena ni malo, a ni atraktivna. Pored toga, protesti su prevaziđena metoda (još malo). Evolucija zahtijeva drugačije rezonovanje. Recimo, primjer žena koje su svoje zlostavljače prebile bi bio bolji predstaviti nego išta! Pročitaj prvi komentar na ovoj vijesti i vidjećeš da je veoma pogrešna poruka data. Je l' ti misliš da zlostavljači razumiju išta drugo osim sirove sile? Ako to razumiju, zašto se ovakvi pokreti ne zauzimaju za te stvari? Zašto se ne pozovu u javnost žene koje se znaju suporotstaviti? Na kraju, za to se vrijedi boriti, a ne da provociraš nekoga. Nasilnika kada provociraš, obično te prebije.
@Vrbopuc Znaš kako ti je to, da su normalno odjevene uzele transparente i natpise i okupile se da protestuju, niko ih nebi fermao ni 5%. Poenta i jeste u toj provokaciji, ujedno ukazuju na to što ne valja a i pljene pažnju. Poruka uspješno poslata. Frau ist keine ware - Žena nije roba, prema ovim gore komentarima, čovjek vrlo lahko može zaključiti da neki pojedinci drugačije razmišljaju.
"članice Femena postale su simbol borbe za prava žena van Ukrajine" ispraviti rečenicu u: "članice Femena postale su simbol borbe za prava žena van Ukrajine i Bosne i Hercegovine" Dok se ove naše hamše osvijeste, dok zatraže da im se barem plate izjednače sa muškim, dok se ne počnu i MUŽEVI pojavljivati ujutro na poslu sa šljivom na oku, dok sud ne počne djecu pri razvodu dodjeljivati majci, a ocu odrezivati toliku alimentaciju da mora dodatno prositi da bi imao hljeba jesti, dok ne prestane babo dogovarati brak za šćer, itd. itd, itd, sve dotle ne postoji ravnopravnost, ni u ukrajini ni kod nas. što njihovih prostitutki ima nešto više nego naših, pa i stanovnika imaju 10x više, a naše se još ogromnim dijelom kriju e, protiv svega toga se bore ove cure, samo balkanski MUŽJAK to ili ne želi ili NIJE U STANJU da skonta
@Jasno Svi komentari upućuju da je ova grupa femi PMS glupacica jako pogresno pristupila velikom problemu zena. Znas, inteligencija kroji trend! Na zalost, zenska prava su sve vise pretvorena u trend, a ne u nuzdu kakva jeste. Ove Femi bla bla nisu vidjele u zivotu problem! Jer da jesu, koristile bi malo vise mozak u protestiranju, a ne sise!
@okice ...gledat' ih i crkavat' od smjeha :)
@commi, sta cemo mi sto nemamo kacuncice?:)
...ajd, nek ovi muški istraumirani kritičari u znak protesta zamašu svojim kaćunićima...
Svi ovi komentari na članak ustvari ukazuju na to da su ovakvi protesti opravdani i legitimni. Svijest ljudi se mora mijenjati ako želimo bolji svijet.
E što vam je taj feminizam neprivlačan. Baš vas treba malo poslati da radite na naftnoj bušotini, ili da na sjevernom moru vadite krabe... Mada ja mislim da je za vas najbolja terapija da vas prebije i siluje neki patrijarhalni, primitivno-perverzni alkoholizirani ludjak. P.S. ima mnogo inteligentnijih metoda za borbu za prava... Ovakvo pnasanje samo govori da zene su jos uvijek u obliku u kom im ne trebaju nikakva prava osim kuhinje, djece i čišćenja kuće
Ove bi jedan Bosanac za sat vremena "oslobodio napetosti" !
bore se za legalizaciju preostitucije.
Fin posao, hodaju po svjet ko gluva po pazaru i prodaju m.u.d.a za bubrege. Protestuju je li?
"Ove godine se nadamo da ćemo pokriti sjeverni dio Afrike i Južnu Ameriku". Bas me zanima kako ce u sj.Africi zavrsiti ako ovo urade. Smatraju da im se krse prava u Europi...pa kad im je toliko stalo do "zenskih prava" nek pomognu zenama u Saud.Arabiji,Somaliji,Afganistanu,Pakistanu...tamo ce ih linovati ako ovo urade... Najlakse je laprdati po Europi.
Pokazale pola guzice i sise MALENU POKAZI IMA DA TE SVI GLEDAJU ODMA DOSADILO IM DA IH TUCAJU STARCI TRAZE MLADJE