Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nemam ništa protiv kineskog \"socijalizma\", ali bi bolje bilo da postoji barem još jedna politička partija, može naravno i ta da bude \"socjalistička\". Trik je u tome da bez konkurencije nema kvaliteta. Dakle: BAREM DVIJE POLITIČKE PARTIJE U KINI, I DA SE NJIHOVI PREDSTAVNICI POJAVE U TELEVIZIJSKIM DEBATAMA, BEZ CENZURE.
Što god Kinezi manje budu jeli insekte i larve, to će više razmišljati, ne parcijalno, već sistematski, pa bi onda uspješniji i uporniji bili u slobodi govora i uvođenju višestranačkog sistema koji bi olakšao krivično (kazneno) procesiranje kaste \"nedodirljivih i nezamjenjivih\" političkih bogova. To bi onda mnogo olakšalo da kineski radnici budu zaštićeni na radnim mjestima, a ne da tako masovno plaćaju životom i zdravljem.
Kineska prehrambena tradicija zvanično kaže: JEDE SE SVE OSIM LJUDSKOG MESA. Pa, ako je to opštenarodna zvanična norma, onda nije ni čudno da neko u Kini ode i dalje od toga. Krajnje vrijeme je da Kinezi (osim civilizovanih budista) kao i ostali stanovnici planete nauče da obuzdavaju demografsku eksploziju, i da se suzdržavaju od hrane koja provocira nasilje.
Sto ga ne dovedu ovdje da potamani ove ratne zlocince bil ibi svi rahatniji a i pravda bi bila zadovoljena u svakom slucaju.
Jel i ovaj kinez sprskog porijekla ? mora da je !