Albuquerque
0

Ugušila sina pa zakopala u pijesak na igralištu

Sarajevo-x.com
Mjesto na kojem je pronađen dječak (AP)
Mjesto na kojem je pronađen dječak (AP)
U Albuquerqueu, u Novom Meksiku prije tri dana desila se nesvakidašnja tragedija kad je jedna žena u pijesku na dječjem igralištu slučajno pronašla mrtvog trogodišnjaka, piše AP.

Žena koja se u parku igrala s djecom slučajno je u pijesku ugledala dječju cipelu. Misleći da je neko od djece izgubilo obuću, pokušala je podignuti cipelu. No, njenom zaprepaštenju nije bilo kraja kad je shvatila da se radi o nozi malog dječaka koji je bio zakopan u pijesku.

Tamošnja policija nekoliko je dana tražila počinioca ovog strašnog djela, a u petak se otkrilo da je dječaka ubila vlastita majka, 23-godišnja Tiffany Torribio.

Tiffany Torribio ugušila je svog sina Tyrussa nakon što je dječak zaspao u parku, a zatim ga zakopala u pijesak u kojem se djeca inače igraju. Policiji nije jasno kako niko nije tijelo otkrio ranije, te kako niko nije vidio strašni čin.

'Neoprostivo je na ovaj način ubiti živo biće, posebno svoje vlastito dijete', izjavio je jedan od policajaca na mjestu zločina.

Tiffany Torribio je posljednjih nekoliko sedmica sa sinom živjela na ulici jer su majka i prijatelji izbacili iz kuće, a ubistvo je priznala nedugo nakon što je policija otkrila identitet nesretnog djeteta.

Identitet Tyrussa Torribia otkriven je nakon što je policija objavila sliku mrtvog dječaka, dodaje AP.