Komentari (135)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam ugledni ekonomista al ako nam još nekoliko političara odu u penziju moraćemo dobro popušit za kredit.
"Nevjerovatno, ali istinito najzaduženija država na svijetu jesu Sjedinjene Američke Države čiji dug, iznosi 18,5 triliona dolara. Što znači da po stanovniku SAD duguje 60.000 dolara. Druga je Velika Britanija, sa dugom od 9,5 triliona dolara. Na trećem Francuska koja duguje 5,7 triliona dolara, a malo manje od nje ima Njemačka, 5,5 triliona. Dug Grčke koja je ovih dana u centru pažnje iznosi oko 360 milijardi dolara. Naša zemlja, Bosna i Hercegovina se suočava sa dugom od 9 milijardi dolara."
bravo za bih. bili bi mi duzni i i sto triona da nam ko hoce dat te pare a poljine bi bile ko menhetn. problem je u tome sto nam kreditori ne bi mogli nametnut nikakve mjere stednje, jer i ovo crkavice sto imamo ne moze nadostat 10 dana u mjesecu a onih 20 nam pomazu alah, isus ,sveti sava i hare krisna. grcka je vec drugo, ona je za nas sila, oni imaju imaju od cega ustedit, jer da nemaju ne bi o tome pravili referendume.
Lik prica gluposti. Da vidim njega bi li oprostio nekome dug. Sto bi neko rintacio a drugi uzivao plodove njegovog rada.
Bijela Kuca pozvala Njemacku na kompromis i da ucine sve da Grcka ostane u EU. IMF koji oni kontroliraju kaze da je spreman na kompromis. Za Amere sve moze u strahu od Putina, dakle Njemci bi trebali raditi a da Grci trose ko pijane lole. I kad su primljeni u EU nisu zadovoljavali kriterije, u medjuvremenu se nisu uozbiljili, nisu naucili radit, nisu usvojili nikakve Eu vrijednosti, nego su samo trosili ono sto je sjever Europe zaradio. A Tsipras odmah jucer otrcao kod Putina, samo treba znat da kad Putinu ili Kinezima bude duzan oni nece s njim pregovarali nego ce jednostavno dovesti vojsku i anektirati dijelove zemlje koji im se budu cinili profitabilnim.
Usput, Njemackoj je oprosten samo dio duga koji su otplacivali na ime ratnih reparacija, i to je oprosten kad je citav svijet dosao do spoznaje da vise nema smisla tako unistavati jedan narod koji toliko radi i toliko se trudi placajuci reparacije koje se bile odredjene proizvoljno i nerealno visoke, dakle oprosteno im je ono sto nisu ni trebali placati.
Propade još jedan Reich...
Baš je ovo interesantno, da kad god nekome to zatreba sjeti se Njemačke i njenih "dugova" iz I i II WW. Pa šta ste radili zadnjih 100-njak godina. Ma Angela vrati ti nama onu staru Dojč Marku pa da mi opet živimo od preprodaje deviza.
Cujemo li se profesore... Jos jedan ugledni profesor prolupao.Koju ekonomiju on uci svoje studente. Zasto samo Grckoj oprostiti dugove ? Znas li ti moj profesore cemu to vodi ili i ti lupas ko i mi svi po forumima !
IMAL NEKO DA MI POZAJMI JEDNO 10000 KM -----NECU MU NIKADA VRATITI P.S .MOZE I U FRANCIMA
nisam ekonomista, ali koliko ja kontam te stvari, i ja smatram da im se treba oprostiti dio dugova ALI SAMO POD USLOVOM DA GRCI NESTO PROMJENE U SVOJIM NAVIKAMA POTROSNJE ONOGA CEGA NEMAJU, inače ista stvar opet dolazi na red za nekih "iks" godina
Kome da oproste....grčki dug je 323 milijarde eura.Grci su se trebali pokriti kolk'o im je jorgan dug.... znači grk da se *hebe a švabo da se kupa...
Allah Akbar
Svima nama smeta što bi trebali manje trošiti a više raditi. Njemci su vrijedan narod i bez korupcije( ima al kazne bez pardona).
Pa ne bi im bio prvi put.
ovaj indirektno zastupa stavove usa... pozadina za hazardersko ponasanje grcke ne lezi samo u zeusovoj i posejdonovoj podrsci. ima tu i Velikog brata koji je mocniji od svih bogova zajedno i pojedinacno. a te price o demokratiji i ropstvu su za malu djecu. moram priznat da se najezim kad neko spomene demokratiju. ropstvo ti dodje u paketu sa ovom.
ovaj sere pa da nema njemacke evropa bi se odavno vec i raspala svabo je ipak svabo.
Da hast du recht !!!
Njemačka može sad vratiti dugove od svih članica EU.Grčka bagra potrošila pare i treba im sad oprostiti...treba im yebati mater.
dis2 Živio sam gore i znam dosta a o Grcima je suvišno pričati...kod njih je stvar prestiža kako će zeznuti državu. Biznismeni se na sva usta hvale koliko su zakinuli poreza,zdravi ljudi glume invalide da bi dobili socijalu. Naravno,toga ima svugdje u odredjenoj mjeri ali u Grčkoj to niko ni ne pokušava raskrinkati,ni oni čiji je to posao. Bitno je da su svi zadovoljni,duškaju u hladu i čekaju novu tranšu kredita. Za*** su i ove naše.