Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
muslimani vs muslimani 12 : 0
Od pocetka godine u Afganistanu je poginulo oko 6,600 koalicionih vojnika.
To znaci bez sumnje da ce u afganistanu ostati na stotine tona otpadnog zeljeza, kao i jos veci broj crnih vreca adresiranih za USA. Znamo i sami koliko asvaltiranog puta u Afganisatu. Takodjer znamo koliko se koriste eksplozivne naprave na makadamskim putevima u Afganistanu. Tenkovi nece imati nikakvog ucinka dole. Mislim da jedino avijacija, kao i helikopteri mogu nesto uciniti, mada je vrijeme pokazalo da oni gube u svakom slucaju. Mozda kada bi upotrebili AB ... Ameri i njihove pudlice su osudjene na povratak kucama pognutih glava.
A. GRESIVNIJA TAKTIKA SAD prvi put šalje tenkove u r. at u Afganistanu Američka vojska šalje kontingent teških tenkova M1 \"abrams\" u Afganistan prvi put u devet godina rata, što najavljuje još a. gresivniju taktiku protiv talibana Razmještaj satnije tenkova M1 \"abrams\", koja će pojačati marinske postrojbe na jugozapadu zemlje, omogućit će kopnenim snagama da n. apadaju p. obunjenike s veće udaljenosti i s više u. bojite s. ile, nego što je to moguće iz bilo kojeg drugog američkog b. orbenog vozila. Tenk M1 \"abrams\" ima 68-tona, pokreće ga mlazni motor i naoružan je topom od 120 mm, koji može u. ništiti kuću na udaljenosti većoj od 1,6 kilometara.Broj noćnih r. acija s. naga za specijalne o. peracije, kojima je cilj u. biti ili z. arobiti talibanske vođe, više se nego utrostručio u zadnja tri mjeseca. Zrakoplovi SAD-a i NATO-a b. acili su više b. omba i r.aketa u listopadu, ukupno 1000, nego u bilo kojem mjesecu od 2001., piše Post.
Pentagon je priznao da nasilje u Afganistanu ne jenjava, već se povećava. Američke snage konstatuju da je nasilje došlo do historijskog maksimuma i da su talibanski napadi sve precizniji, odnosno sofisticiraniji i sve jači U klasičnom izvješću Kongresu, američko ministarstvo obrane otkriva da je nasilje svih vrsta i oblika povećano od travnja do konca rujna, osim u slučaju upotrebe kućnih bombi na ulicama. U usporedbi s istim razdobljem 2007, napadi su povećani za oko 300 posto. Pentagon također priznaje da se djelovanje talibana zemljopisno proširilo te da se to događa i zbog sporog napredovanja sigurnosnih snaga Afganistanaca.
Danas se navršava devet godina i 50 dana otkako su američke vojne snage započele borbu u Avganistanu, što je tačno toliko vremena koliko su snage bivšeg Sovjetskog Saveza provele u toj zemlji pre povlačenja 1989. godine.
Opet ovo č.e.t.n.i.č.k.o. g.o.v.n.o.! A tebi kao zao nastradalih!?