Granatiranja širom zemlje
0

U sukobima u Siriji stradalo još 99 osoba

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
U sukobima između sirijske vojske pod kontrolom režima Bashara al-Assada i pobunjenika u posljednja 24 sata u nekoliko gradova Sirije život je izgubilo ukupno 99 osoba.

Međunarodna organizacija za nadgledanje ljudskih prava sa sjedištem u Londonu (SNHR) saopćila je da je u predgrađu Damaska ubijeno 35, Halepu 24, Rakki 11, Deri, Hami, Humusu i Deyru'z Zoru po šest, a u Idlibu pet osoba.

Sirijsko revolucionarno vijeće (SRGC) prenijelo je da je u granatiranju koje je izvela sirijska vojska u mjestima Hacer Esved i Aseli, na jugu Damaska, uništen ili znatno oštećen veliki broj kuća.

Inače, tokom sukoba između sirijske vojske i pripadnika Slobodne vojske Sirija (FSA) na području gdje se nalaze palestinski izbjeglički kampovi Yermuk, Sebine i Hesine, vojska sirijskog režima je izvela nekoliko raketnih napada.

Također, SRGC saopćava da se u mjestima Kentin Deraya, Istočna Guta i Ayn Terma vode žestoke ulične borbe između sirijske vojske i pobunjenika.

Nadalje, prema istom izvoru, sukobi traju i u gradovima Halep, Hama, Humus i Deyru'z Zor.

Pobunjeničke jedinice izvele su napade na vojne baze sirijskog režima Horan brigade u gradu Dera. Tom prilikom uništili su dva tenka.