Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Amnesty International je organizovao Konferenciju u Milanu 2004 godine gdje sam prisustvovala sa još 2 djevojčice, gdje smo glasno i argumentovano govorile što smo preživjele, vidjele i predstavili LIČNU KARTU Udruženja \"Žena-žrtva rata\". Lukići u Višegradu nisu silovanje vršili samo na ženama već i na MUŠKARCIMA.
desetine i desetine djevojčica, djevojaka i žena je silovano u Višegradu. Mnoge izjave ima i Amnesty International već duže godina. Karla del Ponte je SAKRILA NAŠE IZJAVE zbog zatvaranja Tribunala i nedostatka finansiranja od UN-a kako je to ona zaključila. Ja sam samo jedna od silovanih i seksualno zlostavljanih žena Višegrada i na čelu sam Udruženja \"Žena-žrtva rata\" ali naš vapaj ne čuju oni koji su radna mjesta dobili zbog nas, žrtava. Mi smo nemoćni bilo šta da uradimo jedino što možemo da svjedočimo i gledamo se licem u lice sa ratnim zločincima.
@STRANAC potpisujem! NEmam rijeci! Ovo je nevjerovatno gdje mi zivimo.. za sve su ovo krivi britanci i francuzi i njihovo bratimljenje sa kvazi kraljevicima is komsijske nam zemlje, stari korijeni i poznati lobi. Ali nicija nije do zore sjala.. pa nece ni njihova..
Ja se zaista pitam u kom mi svijetu zivimo kada ti isti \"pravnici\" iliti \"advokati\" za samo jednu psovku ili samar, na zapadu izganjaju milionske odstete a u ovoj jadnoj i osakacenoj zemlji nikom nista ni za silovanja, ni za ubistva, ni za muchenja ni ponizavanja, niko nista da plati zrtvama. Pa ovdje bi se americki ADVOKATI obogatili za sva vremena na ime osobnih tuzbi. I do sada koliko ja znam nikom nista.