Komentari (162)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
najgluplje mi je bezpotrebno pitanje "postis ti?" sta te briga, svako posti sebi.
Upravo tako... Ali to je razumljivo, normalno je da biti jako puno vjernik ne znači i biti jako puno pametan. Inače, u našem društvu jako dobri vjernici, koji su iskreni i odani svevišnjem Bogu su amnestirani kada je u pitanju njihov nivo inteligencije i mogućnost rasuđivanja. Koji qurac imaš koga pitati dali posti??? To uporno rade ovi koje sam opisao, podižu sebi samopouzdanje a druge moralno srozavaju. Ma prava tema za psihologe.
...vala kad otvori odrasli čovjek usta, a u ustima sve krnjavci crni pojedeni zubi i to tek par njih... ...djaba mu i novci i kao diplome i klanjanje bogu 5 milijardi puta dnevno! taj je meni na nivou zivotinje :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Pa ko voli, nek izvoli, izbor je slobodan
ja nisam to nikada ganjala niti cu,nisam postala labilna poslije rata idem sad kod kone na rakijicu i da pitu zajedno napravimo kad nam muževi dodju sa posla da imaju sta jest <3
uh ama puno narode stvarno....
ja predlazem svim muslimanima da isele u Argentinu kratak post dobar fudbal.. a ima i ustasa i cetnika pa bi bilo ko svoj na svome
Znaci Muslimani svi u Argentinu !!!
vidi ovo , haha http://s14.postimg.org/6epfxmxdt/klix.jpg
Zato kad je ramazan zimi kod nas, mi postimo 10, a argentina će postiti 22 sata.
www.nebitno.net
Ovdje je najgore najdes se za iftar dodje sehur ne mozes jest. Tako da dodje da postis 24 h.
cuj Sydney pa Buenos Aires, valjda obrnuto xd
U redu je postiti sa Saudijskom Arabijom ukoliko nisi siguran kada trebaš postiti U redu je postiti sa Saudijskom Arabijom ukoliko nisi siguran kada trebaš postiti Govornik: `Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân Izvor: http://www.bayenahsalaf.com/vb/showthread.php?p=8719 Pitanje: Koji propis važi ukoliko je nastupanje Ramadhâna potvrđeno u zemlji kao što je na primjer Saudijska Arabija, dok ga druga zemlja nije objavila? Šta treba činiti ukoliko u istoj zemlji postoji neslaganje po ovome pitanju? Odgovor: Svi muslimani su dužni započeti i završiti post zajedno sa muslimanima koji žive u toj zemlji. Muslimani su dužni gledati mlađak i ravnati se prema mlađaku u svojim zemljama, a ne prema mlađaku u dalekim zemljama sa različitim orbitama. Ukoliko muslimani žive u nevjerničkoj zemlji u kojoj nema muslimanâ koji gledaju mlađak - u tome slučaju je u redu postiti sa Saudijskom Arabijom.
Jako bitna informacija za razvoj BiH! Hvala Klix, od danas živimo bolje!
pitanje za mamlaze koji daju minuse, hocete li živjeti bolje ako znate koliko musliman u norveškoj posti? Zamislite sada da index.he počne pisati gdje je koja misa održana, koji je svetac, i ostale gluposti.
Druže, nisam vjernik nit' ću postiti, samo mi idu na živce ti komentari "ne znam kako bih živio bez te informacije" koji se mogu naći na maltene svim vrstama vijesti osim Dodika i nogometne reprezentacije. Mora se o nečemu pisati, majka mu stara, nema veze što je neka trivijalna informacija koja će se sutra zaboraviti. Ili eto, ako ti misliš drugačije, daj mi jednu vijest u zadnjih sedam dana nakon koje... živiš bolje.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta je sa onima koji žive u polarnom krugu, gdje sunce ne zalazi 6 mjeseci? Znači mjesec dana treba postiti. Treba donijeti nova pravila za ove izuzetne slučajeve.
To ti je kad su pravila besmislena :D Oni na ekvatoru nece nikad vise od 12 sati a ovi na polovima po cijeli dan :D
Mislili su da je zemlja ravna ploča, zato se i navode takozvani "izlasci i zalasci sunca". Danas, naravno, znamo da naša planeta nije centar svemira. Kud ćeš dalje od činjenice da je dopušteno držati druge ljude kao svoje robove i tući supruge dok ne postanu poslušne.
Ne sekiraj se, za sve se nadje izgovor ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ovo je jasan znak muslimanima gdje treba da idu živjeti...
Za one koji navode pozitivne strane suzdržavanja od hrane (tu ne spada suzdržavanje od vode), koje neki nutricionisti spominju, neka vide i šta doktori kažu o DEHIDRACIJI.
Kada cemo gospodo objaviti clanak o ubijanju krscana u Saudiji???
hebali ti krscani mater
Glup si jarane. Wozdra
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Kako ovde ide klanjanje onda? Akšam, jacija, sabah sve u roku od dva sata. A za ramazan ima još i teravija. A nevezano za vjeru, kako li je živit negdje gdje je 22 sata dan?