Svijet
0

U dva dana dvije avionske nesreće na Braču

FENA
Na otoku Braču jučer i danas su se dogodile dvije zrakoplovne nesreće u kojima su četiri osobe ozljeđene, ali bez najtežih posljedica, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Danas oko 12 sati prilikom slijetanja u bračku Zračnu luku, 50-ak metara od uzletno-sletne staze, pao je manji zrakoplov austrijskih registracijskih oznaka koji se zapalio. U nesreći su dvije osobe, najvjerojatnije austrijski državljani, zadobile teže ozljede, opekline i ogrebotine, i prevezene su helikopterom žurno u splitsku Kliničku bolnicu. Kako doznajemo, jedna je osoba od opekotina koje su joj zahvatile veći dio površine tijela, životno ugrožena i podvrgnuta je operativnom zahvatu, a druga je teško ozlijeđena, no, nije u životnoj opasnosti.

Glavni državni istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović rekao je kako bi očevid trebao početi oko 17 sati te da je za sada samo poznato da je riječ o zrakoplovu tipa "CT-40 Ikarus" austrijskih nacionalnih oznaka.

Vodanoviæ je o nesreći izvijestio i austrijske zrakoplovne vlasti kako bi od njih dobio dokumentaciju o zrakoplovu i osobama koje su nastradale.

U jučerašnjoj nesreći pri padu također manjega zrakoplova u more 200 metara od obale u uvali Lučica kod Povlja na Braču, oko 14.45 sati, dvije su osobe, 39-godišnjak i 55-godišnjak iz Makarske, prošle neozlijeđene, izvijestila je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljeviæ Gudelj.

Riječ je o ultralakoj letjelici - amfibiji marke "Alid", koja je odmah nakon uzleta s visine od 30-ak metara usred zračnog vrtloga pala u more, kazala je Kraljević Gudelj. Letjelica je oštećena i potonula je.

I o toj je nesreći izvješten glavni istražitelj za zrakoplove nesreće koji je poduzeo mjere iz svoje nadležnosti