Velika Britanija
0

TV producent sedam godina uhodio udatu ženu

Sarajevo-x.com
Televizijski producent Eliot Fogel čak sedam godina je uhodio udatu poslovnu ženu. U tom periodu on je 40.000 puta ukucao njeno ime u Googleovom pretraživaču, te se čak predstavljao i kao roditelj kako bi ušao u vrtić u koji ide njeno djete.

Fogel koji je radio za Sky Sports News bukvalno je bombardovao Claire Waxman porukama, cvijećem, čestitkama, te je često uznemiravao zivkajući je u kasnim noćnim satima.

Fogel je neprestano obilazio kuću Waxmanove, džogirao u neposrednoj blizini, a njegov računar je također bio prepun fotografija sa Claireinog vjenčanja.

Iako mu je sud i ranije izricao zabranu prilaska Waxmanovoj, on je nekoliko puta prekršio zabranu zbog čega je majka dvoje djece i više nego prestrašena.

Tokom suđenja Claire je opisala kako joj je bilo živjeti u neprestanom strahu, kako noćima nije spavala, te kako je totalno poremetila svoj metabolizam zbog Fogelovog uznemiravanja.

Njegovo presretanje i uhođenje išlo je do te mjere da se Claire sa svoje dvoje djece morala seliti čak dva puta, a planirala je i da se odseli i u drugi grad.

Fogelu je sud najprije odredio novčanu kaznu, koju nije platio, a sada je ponovo osuđen na 16 sedmica zatvora.

Fogel i Woxmanova su se upoznali za vrijeme studija ranih 90-tih godina prošlog stoljeća. On je još i tada bio zainteresovan za nju, međutim ona nikada nije obraćala pažnju na njega.

"Taj čovjek uopšte nema morala. On ne poštuje ni mene niti moju porodicu. Također, ne poštuje ni zakon što ga čini još opasnijim, a ja sam sve više uplašenija. Moram svakodnevno brinuti o sigurnosti svoje dvoje male djece i o sopstvenoj sigurnosti. Za njega je sve ovo igra. On ne posjeduje vlastiti život i zbog toga neprestano maltretira mene i moju porodicu“, kazala je Claire Waxman, dodajući kako je taj čovjek u potpunosti uništio njen život.

Fogelova odbrana je potvrdila kako on nema nikakvih mentalnih problema, te je putem Google Eartha samo tražio podatke o Clareininom suprugu i bivšim momcima.

"On nikada nije prijetio ili fizički nasrtao na nju. On je samo jedan usamljenik koji je društveno odbačen“ kazao je advokat Darryl Cherrett, pravdajući Fogela.