Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bas se pitam kako ce amerika sprijeciti ekonomski razvoj i uticaj kine u svijetu. koji ce to biti film
Ja mislim da ve vama majke mi najbolje da napadnete Kinu i prekratite svoje muke :D
Imam osjecaj da ce on u direktnim TV obracunima sa Hilari privuci vise glasaca i vrlo moguce dobiti izbore. Ima mnogo direktniju pricu i kampanju od nje. Ona prica neke bajke izlizane, a on je brutalan, i djeluje sposobno da vodi drzavu. Amerika ima dva kandidata koji nisu nikakvo "politicko osvjezenje".
@jokashmokash Procitaj jos jednom moj komentar. Gdje ja to njega podrzavam ili, ne daj Boze navijam za njega? Covjek je bolji-brutalniji govornik, narod se lozi na to. O tome ja pisem. Isto kao sto nase ovce glasaju za isto "sveto trojstvo" vec 20 godina. A o njegovim sposobnostima se pisu knjige. No, to je vec druga tema. On je usao u kampanju sa brutalnom pricom, i pridobio je sve republikance. Sada, u duel sa Hilari uci ce malo mekse, malo se oprati i pokusati dobiti i ostale.
@jokashmokash "djeluje sposobno da vodi drzavu"- kljucna rijec ovdje je "djeluje". Dakle, "djeluje sposoban" i "jeste sposoban" su razliciti pojmovi. I, ne djeluje meni kao sposoban da vodi drzavu, vec glasacima kojih ima sve vise. U svemu se slazem sa tobom.
Za nekoga ko je stekao toliko bogatstvo Trump zaista ima retardirane poglede na svjetsku ekonomiju. Kina se igra sa svojom valutom ali zato nijedna strana zemlja ne uzima kredite ili pravi zalihe u juanima. Politika prema dolaru Americi donosi veliku političku moć. A njegovo rješenje za odlijevanje poslova u Kinu je udaranje ludih poreza na uvoz njihove robe, kako bi domaća bila konkurentnija. Tako da bi Ameri trebali za $3000 mjesečno praviti kišobrane. Ali koliko bi ti kišobrani koštali? Idiot
@RepublikaSrpskaa Eto ti si bogat ekonomista... Covjek je dobro objasnio.
Vrati dugove Kini pa se klinci Obim američkih obveznica u vlasništvu Japana je u februaru smanjen na 1,2244 biliona dolara, dok je nivo američkih obveznica u rukama Kine smanjen na 1,2237 biliona dolara, javlja kineska novinska agencija Sinhua.
A SAD siluju skoro citav svijet, mogao bi on i o tome koju prozboriti
@drinskysuperserb Dominacija je mozda za nijansu manja ali za tri nijanse agresivnija. Skoro da je presla u otimacinu. Ako im se umanji dominacija na valutnom trzistu, pocece ih boljeti deficit iz zadnjih vise decenija