Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A l l ah : : ( Toliko ljudi pobili i jos onda ovako profesionalno glume. Gdje je covjecnost, ne religioznost, nego covjecnost??? Toliko o pravdi. Papci koji ce govoriti gle ovoga odmah nadje neku rupicu, neka sute. That much about democracy, africans, vietnamese, arabs, whole population???
Ja nigdje nisam rekao da je najveci zlocin pocinjen nad Koreancima nego sam ih samo naveo kao primjer nacije koja iako je dobila ogromnu novcanu pomoc od Japana i dan danas trazi jos. Uostalom, ubio ti 10 miliona ili 10 stotina zlocin je zlocin. Znam ja dobro za Manchuku i ostale stvari vezane za desavanja u Istocnoj Aziji. Ovdje je bilo govora o tome sto je samo jedna strana odgovarala za zlocin iako su zlocini pocinjeni na obje strane. Cinjenica je da si ucio/la samo historiju koju su pisali pobjednici, a to sto me nazivas pogrdnim rijecima samo zato sto sam rekao istinu, dovoljno govori o tvom karakteru. Sorry ako bude skoro pa double post xD
@DIR_EN_GREY Vidi se da nisi ucio historiju cim mislis da je vecina Japanskih zlocina vrsena nad Koreancima. Japanci su najvece zlocine vrsili nad Kinezima. A kad kazes preuvelicane zlocine, to govori da si pravi id.iot.
@Truth Za te preuvelicane zlocine su Japanci odgovarali, a i dan danas isplacuju kojekakve odstete pokvarenim Koreancima cije su gradove (mada se tada nisu mogli ni nazvati gradovima) doslovice izgradili kada su ih krajem 19. stoljeca okupirali. Ko je odgovarao za Hirosimu i Nagasaki, za bombardovanje i spaljivanje Tokija i drugih gradova, silovanja na Okinawi? NIPPON BANZAI!!!
E Kimi svaka ti cast za ovaj komentar.Nisam odavno vecu glupost procitao na ovom portalu.Kako je lijepo biti glup :))))
Vi zaista vjerujete da su bačene neke atomske bombe na ta dva grada ? Podvalili su vam slijetanje na Mjesec, podvaljuju vam i ovo. Sve je organizirano i svi koj učestvuju u bajkama o dvije atomske bombe na Hirošimu i Nagasakiju imaju svoj unaprijed napravljen scenario. Nikakve bombe nisu pukle u Japanu tog 6 i 9 augusta 1945. Sve je to samo dogovorena pozorišna predstava za javnost.
Ko da je Alija umesto sto je pokusavo da svojoj muslimanskoj braci omoguci da i oni naprave iskustva njegove mladosti (obnovljena SS_Handzar) ,on otiso puzeci na koljenima i izvinjavajuci se za grehove pocinjena od njegove \"nacije\" i njegove vere ,ko i njega samog od sela do sela nakraju pocinivsi ritualno sa*moubistvo da bi se bar malo opro od zl llocina svojih predaka i samg sebe,ko i izd*aje i TRI agresije na Bosnu u T*ursko ime
@ovo Vidi se da si g.lup cim poredis ova dva historijska dogadaja. Japan je napao Ameriku, i bio saveznik Italije i Njemacke, koju su vrsili masovne zlocine, i koju su pokrenuli rat koji je doveo do smrti desetina miliona ljudi. U slucaju Srebrenice meni koliko je poznato Srbija je bez valjanog razloga napala Bosnu, i uradila sta je uradila.
Cudno kako niko nikada ne spominje da su Japanci u to vrijeme ub.ili najmanje 20 miliona ljudi, a vjerovatno i vise. Kako je njihova \"Unit 731\" ub.ila stotine hiljada u masovnim, i individualnim eksperimentima. I samo glu.pan moze misliti da bi napad vojskom na Japanski otok odnio manje zivota. Da su saveznici otisli i poceli se iskrcavati na Japan, milioni bi bili u.bijeni i rat bi trajao jos godinama.
bacanje bombe na hirosimu i nagasake je jedan od najvecih zlocina protiv covjecnosti , bio ovo dobar primjer kako treba lijecit neke stvari ili ne , amerikanci nemaju m.uda da nazovu ovaj cin pravim imenom. nuklearni holokaust.
bi isto bilo kao da dodje unuk milosevica u vukovar ili srebrenicu i sjedne sa prezivjelima iz vukovara i srebrenice i kaze da je njgov djed morao da uradi to sto je uradio koja komedija
Sta?
Srbi i Bosnjaci i Hrvati bi imali sta da nauce iz ovoga, zar ne?
zalijecit ce karinu
postala si dama crnog kupleraja a ja cu da hladim trumanova jaja...