Florida
0

Tinejdžer maljem ubio roditelje, pa napravio zabavu

FENA
Sedamnaestogodišnji tinejdžer maljem je ubio svoje roditelje, a potom napravio zabavu za svoje prijatelje dok su tijela roditelja bila u spavaćoj sobi, saopćila je policija.

Tyler Hadley iz Port St. Lucie optužen je po dvije tačke za ubistva bez predumišljaja, za koja vlasti tvrde da su se desila u subotu. On se drži bez kaucije u pritvorskom centru za maloljetnike u Fort Pierceu i nije bilo odmah jasno da li mu je dodijeljen advokat, prenosi u utorak AP.

Vjeruje se da su roditelji, Blake i Mary-Jo Hafley, udarani maljen po glavi i tijelu nakon što se njihov sin prijavio na Facebook oko 13.15 sati u subotu pozivajući prijatelje na večernju zabavu u njegovoj kući, oko 80 km sjeverno od West Palm Beacha.

Istražitelji vjeruju da su roditelji napadnuti izvan dnevne sobe i da je mladić odvukao njihova tijela u spavaću sobu i zaključao vrata.

Skoro 60 osoba prisustvovalo je zabavi te noći, sudeći po portparolu policije Port St. Lucie, Tomu Nicholsu. Oni su bili toliko bučni da su se susjedi požalili na buku i pozvali policiju. Kada je policija stigla oko 1.30 sati u nedjelju ujutro kako bi upozorili na bučnu zabavu, ona je već bila završena, kazao je Nichols.

Policajci su nakon toga dobili dojavu da je možda došlo do ubistva. Oni su se vratili u kuću i pronašli tijela ubijenih pokrivena ručnicima, papirima, knjigama i ostalim kućanskim predmetima, a među njima i malj.