Bivši italijanski premijer nije štedio
2

Svjedokinja: Berlusconi plaćao seksualne usluge

FENA
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi platio je za seksualne usluge na najmanje jednoj od mnogobrojnih zabava koje je organizirao u svojoj lukzusnoj vili u okolici Milana, kazala je svjedokinja u četvrtak na suđenju Berlusconiju, koji je optužen za plaćanje seksualnih usluga maloljetnim prostitutkama.

Natascia Teatino je rekla sudu da je njena prijateljica Aris, koju je pratila na jednu od zabava, "primila novac za seksualne odnose s Berlusconijem", dodavši da joj nije rekla tačan iznos, prenio je Reuters.

"Aris mi je rekla da mogu ostati i imati seks s Berlusconijem, ali ja to nisam željela", kazala je Teatino.

Berlusconi (75) optužen je za plaćanje seksualnih usluga Marokanki Karimi el-Marug 2010. godine, kada je ona imala 17 godina, i za zloupotrebu vlasti kada je maloljetnu prostitutku oslobodio iz zatvora nakon što je uhapšena zbog krađe.

Tužitelji kažu da je više desetaka mladih djevojaka primilo novac i druge darove za učestovanje u seksualnim igrama u njegovom domu u Milanu.

Druge svjedokinje su također rekle da su dobile darove u vidu novca i nakita za seksulane usluge.

Teatinina prijateljica Aris se nalazi na spisku svjedoka koje trebaju biti pozvane.

Berlusconi je porekao optužbe i rekao da je samo pokušavao pomoći mladim djevojkama. Sudije je optužio da vode politički motiviranu kampanju protiv njega. Također je kazao da su njegove zabave bile "elegantne, gostoljubive večere".

Teatino je kazala sudu da je na kraju večeri nekoliko djevojaka dobilo koverte s novcem, dok ona nije.

"Nisam bila plaćena jer sam, kako moja prijateljica Aris objašnjava, postavljala previše pitanja", kazala je.

Ona je također opisala kako su na početku večeri dobile piće, nakon čega je Berlusconi podijelio nakit grupi od oko 20 djevojaka prije nego što su sjeli za večeru.

"Nakon večere, Berlusconi je rekao: 'Hajdemo u bunga-bungu', i odveo nas u disko-sobu", kazala je ona, dodavši da je tamo vidjela kako on i njegovi saradnici diraju djevojke koje su bile u kupaćim kostimima i haljinama s velikim izrezima.