Komentari (348)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
aBd šerijat u Šveckoj! zdrao!
pa ako još nasatve uvoziti bagru iz pakistana, iraka, maroka, alžira, bangladeša, afganistana sve je moguće
@hasan_gorazde zna se..napravili najjaču državu na bliskom istoku, drže na okupu stotine miliona Arapa
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
odlicno...vreme je da evropske zemlje pocnu zivjeti po serijatskim pravilima...dosta je bilo demokratije i hriscanstva u evropi....
@fudocar ..pricao sam mu kako je muhamed karao devetogodisnju ajsu...efendija mi govorio da je ajsa najvise voljela u supak....a i muhamed...kaze uza mu rupica....:)
@senzualnoDrinsky hahahaah kako si uspio demokraciju i hriscanstvo podvest pod jedno molim te???
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Svgdje u svijetu je normalno kad dodjes da trazis posao da ti covjek pruzi ruku dobrodoslice -ili je po njenom bolje da e taj gazda drzao ruke u dzepu i rekao dobila si posao.zato ona nosi hidzab na 35 stepeni i sva smrdi od znoja a njen muz u kratkim pantolonama hoda
Nek je i 7500, samo da je redovna :D
Mislim da bi bilo najbolje za nju da je ostala u zemlji iz koje je došla ili eventualno da se iselila u neku zemlju u kojoj vladaju slični ili isti običaji! Naravno ni po muke da da je ovo jedina razlika između te dvije kulture? Ja npr ne bih nikad otišao da živim u zemlju u kojoj vladaju drastično drukčiji običaji od onih na koje sam naučio ili gdje je klima potpuno drukčija a o jeziku da ne govorim! Osim pod prijetnjom puške...
Pisa, drzi kitu u ruci, ne opere ruke, i onda bi da se rukuje da tobom...:(
Ne smeta joj uzeti novac koji joj netko izbroji RUKAMA, ali joj smeta dati RUKU nekom tko bi joj davao novac? Kakvo licemjerje
Nisam za neka prepucavanja i slicno ali cinjenice govore da je ova zena u pravu. Ako procitate BONTON vidjecete da je nekulurno da muskarac prvi pruzi ruku ženi. Znaci zena odlucuje da li se zeli rukovati. Druga stvar, ko zna da li ljudi peru ruke i sto bi rukovanje bilo pod "moranje". Lojavi prsti, nokti, bakterije... Poenta je da ona nije dobila posao zbog ovoga, sgo jeste diskriminacija.
@Nizbrdica Nagib Boston rukovanja nalaže da je žena ta koja prva pruža ruku muškarcu, a stariji trebaju pružiti ruku mlađima. https://zivotistil.rtl.hr/edukacija/2655451/bonton-rukovanje-pravila-kod-rukovanja/
Dobila je odstetu ali je sebi zatvorila dupetom vrata na vecini mjesta. Mrzim ovaj dupli moral. Sa jedne strane prima socialu (sadaku) koja se skuplja od poreza na alkohol, svinjetinu, od igara na srecu, kamata, prostitutke placaju isto porez... a sa druge strane se poziva na serijat u jednoj hriscanskoj drzavi koja je nije zvala. Zasto nije ostala u nekoj od tih arapskih zemalja? Dolazi u hriscansku zemlju da se skloni od zla i neimastine i onda propagira iste stvari od kojih je pobjegla.
kurvetina
Samo tako Švedska! Bravo! Prije 3 dana maloljetnik iz Afganistana zapalio 15 auta u Štokholmu, u centru grada. Super vam ide ta multi-kulti politika. Europa vas se ionako odrekla. Samo nastavite i postat ćete zemlja trećeg svijeta, na dobrom ste putu :)
Kad je država normalna. Kod nas bi te poslali u PM.
ALLAH je vec nagradio!! Samim tim sto je Muslimanka!!
Sta znaju cetnici i propali komunisti, sta je ljudsko pravo, sta su moralna nacela, itd. Gdje pise da se moras rukovati sa nekim? Ako se sutra neko sjeti da prvi kontakt treba biti fatanje za grudi, znaci mora se to raditi jer si dosao "u neciju zemlju", sve dok tudje pravo ne ugrozava moje pravo na zivot, dostojanstvo, itd ne vidim sta je problem, to je problem vjerovatno samo napacenim debilima koji ne znaju nista do pljuvati po drugima.
Zato i bjeze iz svojih zemalja u krscansku europu! Ostani u svojoj zemlji gdje se poznaju ljudska prava i postuju moralna nacela!
@arena Ali razne monarhije i diktature po Bliskom Istoku se ne hvale da postuju ljudska prava, ne zato sto to Islam nalaze, vec jer su klasicne diktature, ali Europa se hvali time, tako da ne znam u cemu je problem. Europi je danas bitno krscanstvo vjerovatno koliko i Muslimanima Islam i njegova nacela.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
da Bog da da poso nikad ne dobijes....
Isto tako joj Svedjanin moze zbog izbjegavanja rukovanja na intervju dat losu ocjenu za druzeljubivost i odbiti joj aplikaciju. naravno, ne mora to stavit u razlog odbijenice, ali sretno joj s takvim radikalnim stavom gdje god ide.
Dokle više neka se vrati tamo odakle je došla a kako je krenulo može i u Bosnu
Raduje me ova presuda Švedskog suda, djevojka je dovoljno iskazala postovanje.