Najskuplji razvod na svijetu
0

Supruga ruskog bogataša traži 4,6 milijardi eura

Sarajevo-x.com
Dmitry Rybolovlev (Foto: Bloomberg)
Dmitry Rybolovlev (Foto: Bloomberg)
Ruski tajkun Dmitry Rybolovlev (43) deseti je na listi najbogatijih ljudi u toj zemlji, ali bi njegov bankovni račun razvodom mogao biti značajno uzdrman, tačnije prepolovljen.

Supruga Elena, s kojom je u braku 23 godine i imaju dvije kćerke, dat će mu razvod braka ukoliko joj isplati ravno 4,6 milijardi eura.

U obzir tako dolaze 87 miliona eura vrijedna jahta trenutno usidrena uz talijansku obalu, te brojne nekretnine od Londona do Singapura, među kojima je 75 miliona eura vrijedna vila na Palm Beachu na Floridi, koju je Rus kupio od Donalda Trumpa.

Rybolovleva imovina također obuhvata kolekciju umjetničkih djela Picassa, Van Gogha, Gauguina i Moneta, piše "Telegraph".

U dokumentima za razvod braka Elena je optužila supruga za ozbiljnu nevjeru i zabavu na porodičnoj jahti sa brojnim ženama. Rekla je da joj je "zlo od njegove sklonosti ka drugim ženama" i zatražila razvod.

Slučaj je pred švicarskim sudom, s obzirom da par od 1995. živi u Ženevi, a njime je otkriveno da naizgled povučeni i stidljivi Rus živi prilično razuzdano.

Prema podacima magazina "Forbes" bogatstvo Rybolovleva iznosi oko 6,7 milijardi eura.