Komentari (77)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad pogledas u prvi mah cini se rigorozno ali u biti je to jedini nacin da se lopovi,ubice,silovatelji i ostala gamad povuku u svoje jazbine i da drustvo funkcionira na normalan nacin
Potrebno je uvesti strožiji zakon, a ne vratiti društvo u srednji vijek.
Amerika je uvela najstrozije moguce kazne za zlocine,silovanje moze biti dozivotna,ubistvo takodje, no svejedno su prvi po stopi zlocina u svijetu. Serijatski zakon je rijesenje!
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
"Oko za oko, zub za zub", pa ti izvoli ukradi, opljačkaj, siluj, otuđi..
Vidi, vidi zapadnih sluga, kažu "korak ka konzervativnosti"... NE ZNAM SAMO KAKO TA AMERIKA OSJETI POTREBU ZA ŠIRENJEM (KRVAVE) "DEMOKRATIJE" SAMO NA MJESTIMA GDJE IMA ZILION BARELA NAFTE.... NE ČUH DA JE ŠERIJAT NEGDJE POVEĆAO STOPU KRIMINALA....JER I NIJE... MEDIJI SU STVARNO ČUDO....SAD ĆE SVI DA PLJUJU PO ŠERIJATU, NEMAJU POJMA ZAŠTO ALI IM JE NEGDJE U PODSVIJESTI DA GA TREBAJU MRZITI....ZA TU MRŽNJU MOŽETE ZAHVALITI MASONJERIJI KOJA VAS JE "NAFILOVALA" KROZ MEDIJE.
@402 ...religija je sama po sebi konzervativna...neki su spaljeni jer su tvrdili da zemja nije ravna ploča...istorija religija je istorija konzervativnog, nazadnjačkog razmišljanja i ultra-dogmatizma...uvijek na strani bogatih, niada na strani malog čovjeka, onoga kome ublehaše nagradom na onom svijetu...šuplje k'o sito.
PRIKAŽI ODGOVORE (16)
Pederčine bjelosvjetske se pomamile, samo se o kaznama za pedere priča, hehe
Ako zeli iskreno serijat,prvo ce poci od svog dzepa.A ako ne krene od svog dzepa,onda on ne uvodi serijatski zakon nego svoj.
hamo vidi mu glave !
bas me zanima kako ob zivi ! dali se i on odrice cega jer krast da bi prehranio obitelj garant nemora.kadija te tuzi kadija ti sudi..
Trebaju prepustiti zemlju medjunarodnoj zajednici da ona to uredi. Mogu se pohvaliti bogatim iskustvom koje su stekli 'uredjujuci' BiH. Vidite kako sad lijepo zivimo u BiH i kako smo sretni.
A do sada je bila demokracija
Da al imaju neka pravila.. mislim neće sad biti nekom odsječena ruka zato što je ukrao kruh ..
Vrijednost ukradenog treba da bude koliko cetvrtina dukata. Takodjer, i vlasnik je odgovoran i duzan da zastiti svoju imovinu.
Jebem tog sultana i serem mu se na zakon. A on vjerujem uziva u alkoholu i otimanju tudzih zena njega treba prvog razapeti pa kamenovati do smrti
Ja ne razumijem vas "vjernike". Da,s razlogom sam stavio znake navoda. Ne znam jel se vi osjecate bolje kad se nekom jadniku odreze ruka ili glava jer je eto zgrijesio,pa ga zakolji,osakati,muči...da eto vaša pravednost bude istaknutija. I sam sam vjernik ali samo idiot moze ovako nesto opravdavati. "Tko je bez grijeha neka baci kamen prvi"!,kaze Isus u Evanđelju. Tim je rijecima opravdao prostitutku i spasio joj zivot. Naravno da je svatko od prisutnih koju ju je htio kamenovati pun grijeha,kao i svaki covjek. "Oko za oko zub za zub" samo vodi u neprekidno nasilje. Zapamtite,osveta pripada samo Bogu,a ako se mi ljudi osvecujemo,ako zlocin kaznjavamo drugim zlocinom,zla i nasilja nikad nece nestati. Zlo se pobjedjuje dobro,a mrznja ljubavlju te napad oprostom!
Tolerance@ Dirnut sam tvojim govorom. Predlazem da se ukinu svi zatvori. Otkud nekome pravo da nekome oduzima pravo na slobodu kretanja. Pa sta ako su to ubice, kriminalci i ako se opet vrate svojim istim losim djelima.... Ups, prepustam "Tolerance" da vam kaze sta onda ciniti... Razmisli malo prije nego nesto kazes.
I treba tako :D.
samo šerijat i po Kuranu!
Ako ce serijatsko pravo biti ograniceno na muslimane, kanonsko na krscane i sl. onda PODRZAVAM. Lijepo je gledati kako vjernici vjernicima odsijecaju ruke, noge, vjesaju se, kolju i sl. To su svakako stvari dolicne njihovom mentalitetu. Svakako znamo da vecinu zlocina u demokratskim drzavama i cine oni koji se izjasnjavaju kao vjernici.
Gaetano: Da, moji komentari su puni nacizma. Ti si inace, osim po vrijedjanju i prosipanju vjerske nekulture, poznat po koristenju izraza kojima ne znas znacenje. Samo onako pises da bude vise teksta.
Fasizam i komunizam nisu sinonimi, niti je Hitlerova Njemacka, a ni Jugoslavija bila utemeljena na mrznji prema religiji. Inace, zasto mrznja prema nacizmu kad je tvoja religija skoro pa slicna? Slicne vrijednosti i slican pristup ostvarenja istih. Ovo vrijedjanje je sigurno nacin izrazavanja razvijen unutar tvoje vjerske zajednice, ili barem ohrabren, pa se necu mijesati u te stvari.
Mislim da i nama jedini izlaz bio ovo,nama koji smo iskusili sve pravedene velicanstvene sisteme kao socijalizam,feudalizam,robovlasnistvo,kapitalizam,komunizam,boljsevizam itd itd ,i sad su ti sistemi proizveli lopove,neradnike,krimiinalce,ubice,silovatelje,pedofile itd,
Sultan od Bruneja ja ne znam što si čekao dosad ,udri bagru
"Svemoćni sultan". Hahahaha!