Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
daš kafirma prst hoče cijelu ruku baš kao i bosni
zasto me cudi cinjenica da je sporno podrucje bogato naftom?i ne,sigurno da \"demokratske\" zemlje tj njihove kompanije nisu upletene u sve ovo,posto njih iskljucivo interesuju ljudska prava i mir u svijetu.
Vecinska populacija je u sjevernom sudanu odnosno sve muslimansko stanovnistvo a jug vecinsko stanovnistvo cine animisti a manjina su krscani samo sto CNN i americka propaganda hoce da prikaze sukob kao izmedu muslimana i krscana samo da se docapaju nafte
Ako ti se ne svidja demokratija, sto ne ides u Saudi Arabiju?
Sjeverni sudan=muslimanski(arapski narod) Juzni Sudan=krscanski(africki crnci) Nekako mi se cini kao da ameri hoce da zavadaju muslimane sa crncim,a tu su i licni interesi naftna polja. http://en.wikipedia.org/wiki/File:USAID_2001_SudanOil%26GasConcessionsMap_UTexLib.jpg
i kojom logikom je sudan i juzni sudan, sto nije sjeverni sudan i sudan. ili juzni sudan, sjeverni sudan, samo skupa su sudan.
sto se sjever ne povuce?
zapad je podijelio Sudan na krstaski i muslimanski dio naravno zavadi pa vladaj
denzel Ne,ljudska prava i mir u svijetu interesiraju iskljucivo zemlje poput Irana,Somalije,Afganistana,pogotovo ljudska prava. 10 puta je vise razloga za biti sarkasican u pogledu postivanja ljudskih prava u takvim zemljama nego u zapadnim,to je svakom normalnom i obrazovanom covjeku jasno,u biti svima osim zavidnim i frustriranim ljudima zapadnim nacionom zivota kojeg pljuju iz svojih ugrijanih stolica koje se nalaze u zapadnom svijetu.
smiješnog prevoda u takstu \'sigurnosno vijeće\' (UN-a)...gdje god je britanska kruna crtala karte neće biti mira za dugo (Indijski potkontinent, Afganistan,Irak, Palestina - tako i Sudan). Granicu razdvajanja i nasilna preseljenja britanci su uradili još u 19. stoljeću, naknadno su podijelili Egipat na sadašnju državu i Sudan.
E moje crnje Vi se izgladnjujete a bijeli moćnici vašom krvlju gase svoju žeđ za zlatom i prirodnim bogatstvima! DEPOPULACIJA 500 mil je krajnji cilj!!! NWO
Nista novo, krscanima su dali Juzni Sudan medjutim tamo nema nafte sad treba i to preuzeti uz pomoc krscanske evrope. Znatel vi zasto se istrajava na trecem entitetu, zato sto je nafta u blizini Dreznice.
ne znam koji qrc vise hoce dobili su nezavisnu drzavu, priznao ih Sudan sve dogovoreno i sad majmuni napadaju sudan... da ih hoce razvalit sudanska armija pa da sad besbeli dobiju po pitchci
de ba \"sabahudine\"...
To braćo samo naprijed, gazi ustase
ovo su ti nekadasnji zitelji sudana,koji je iz \"demokratskih\" razloga i muslimansko-krscanskih odnosa i njihovih prava podijeljeni na dvije drzave - sudan i juzni sudan...ali posto naft...pardon, \"demokracije\" nikada dosta,nastavlja se sa \"demokratizacijom\" ove dvije drzave.