Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@analitičar To što je muškarac objektivniji to znači i da on treba da se pita a ovdje se valjda pita otac te djevojke koja nije djevojčica jer ima 17 godina a to je za islamsku ženu zrelost a tu sole pamet po Australiji i po forumima neki muslimani i nevjernici.
Djevojka ima 17 a u vijesti piše da bi mogla biti zlostavljana. Kakvo je to zlostavljanje gdje je otac našao svom djetetu čovjeka, kojemu treba bit vjerna supruga? I sad tu pametuje neka Sherene Hassan i nepismeni posjetioci sarajevo-x, još se neka potpisuje kao Muslimanka (sa velikim M) i svi bi nekakvu ravnopravnost islamske žene koju su vidjeli u američkim filmovima ili kod komšija kršćana.
@imamović tačno je da za svjedočenje trebaju dvije žene umjesto jednog muškarca ali to ne znači da je žena išta manje vrijedna od muškarca po pitanju bilo čega. po meni to znači samo to da su žene manje prisebne i objektivne u kritičnim situacijama. žene su sklonije panici i u panici čovjek često ne vidi stvari i događaje na pravi način. žene su pored toga slabije, osjetljivije i emotivnije, puno puta stvari gledaju kroz srce i emocije. sve ukupno znači da muškarci jednim dijelom objektivniji i povjerljiviji u svjedočenju i to baš toliko da za jednog muškarca trebaju dvije žene.
Očito ne poznaješ Kur\'an gdje lijepo piše o svjedocima: \"Onda jednog muškarca i dvije žene, koje prihvatate kao svjedoke, ako jedna od njih zaboravi, neka je druga podsjeti\" (Al-Baqara 282)
Očito da ni tebi nije jasno šta šerijat kaže po pitanju svjedočenja. Uopće nije tačno da žena vrijedi pola muškarca, ne znam ko ti je to isprao mozak, ali ne bi bilo zgorega da prvo provjeriš neku informaciju prije nego što se počneš provaljivati javno.
Mile do Bog da ti svi u porodici obolili od raka pa ti se sjeme zatrlo
Dao mi je internet onaj sto je dao i tebi. Neka ti lijepo netko objasni sta kaze Serijat o svjedocenju zene pa onda dodji ovdje da napises kolko ti poznajes Islam.
maioumni idiote, ko ti internet dade
Ma zna se da zena vrijedi i kao svjedok samo 50% muskarca, to je pravo islamsko ucenje a ne sad feministkinje bi i da studiraju i da se pitaju u Islamu.
\"Prema islamskom zakonu, žena mora dati svoj pristanak na brak bez prisile. Nažalost, neki muslimani ne razlikuju tradiciju i religiju\", rekla ja Hassan. @Mile upravo se ovo događa zato što muslimani poistovjećuju religiju sa tradicijom i običajima!!!!! Upravo zato muslimanski mužkarci i zabranjuju školovanje ženske djece!!!
haj mile ne rise vase se vlahnje udaraju koliko mogu sa devet dok se ne udaju budu raskovane ko supe hahahhahahha
\"Potpredsjednica Savjeta, Sherene Hassan, je rekla za \"Daily Telegraph\" da su brakovi maloljetne djece perverzni i da u islamu nisu dozvoljeni.\" Otkud to??? A matori 60-ogodisnji Muhamed i 9-ogodisnja Ajsa?
... eto ona ce sebi, kao, naci boljeg...