Svijet
0

Spotovi za očuvanje Kosova u sastavu Srbije

FENA
Bata Živojinović
Bata Živojinović
Spotovi, u okviru kampanje pod nazivom "Solidarnost i odgovornost -Kosovo je Srbija", u kojima se pojavljuje 26 javnih ličnosti, počet će "kao cunami" da se emituju narednih dana, širom Srbije, radi animiranja javnosti za očuvanje ove srpske svetinje, najavio je danas potpredsjednik udruženja "Aktivni centar" Petar Petković.

Drugi dio kampanje koja, u organizaciji ovog udruženja počinje 12. novembra, krenut će pobjednički, rekao je on, naglasivši da stav društva mora biti presudan faktor kada je u pitanju opstanak Kosova u sastavu Srbije.

"To je nacionalno pitanje oko koga svi moramo da se sabiramo, dužnost prema precima i mjesto očuvanja naše vjere, historijskog i kulturnog identiteta", istakao je Petković na pres-konferenciji, javio je Tanjug.

Predsjednik ovog udruženja Miloš Jovanović naglasio je da braniti Kosovo nije sramota i da bi se sve svjetske nacije isto ponašale kada bi neko nastojao da otcijepi dio njihove teritorije.

"Jedini način da zaustavimo otcjepljenje Kosova je da se mobilišemo, na miran i civilizovan način, da ne šutimo, ne okrećemo glavu i da se borimo za njegovo očuvanje", rekao je Jovanović.

Istakavši da je solidarnost najbolji način za odbranu Kosova, on je predložio i masovno okupljanje građana na trgovima i ispred ambasada i održavanje rok koncerata širom Srbije.

"Na taj način će sve međunarodne organizacije, izraženoj volji naroda, morati da prilagode odluku o statusu Kosova", smatra Jovanović.

U spotovima učestvuju Bora Đorđević, Đorđe David, Dušan Savić, Svetlana Bojković, Sergej Trifunović, Dragan Bjelogrlić, Emir Kusturica, Bata Živojinović, Katarina Radivojević, Miki Jevremović, Dragan Jovanović i druge javne ličnosti, koje su, kako je rečeno, bez i jednog trenutka razmišljanja, dale podršku ovoj akciji.