Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Veliki Žižek!
Žižek je nesumnjivo velik. Samo što ga rijetki čitaju i razumiju, pa njegovi stavovi kad budu preneseni u MS medijima se uglavnom tumače krivo. Još prošli put su mu je**li majku slovensku kad je pisao o BiH i povlačio paralelu sa Švedskom. Optuživali ga da cijepa Bosnu i ne znam ti šta već. Nije Žižek za Klix čitaoce, čast izuzecima.
Ma ovaj kvazimarksista uvijek je uz prebogate elite. U emisiji nedjeljom u 2 zagovarao podjelu BiH po etničkim linijama .
Pa BiH je već podijeljena po etničkim linijama. U kakvim iluzijama vi zivite
Incko,Kako je podjeljena u Mostaru,Srednjoj Bosni, Brčkom, Stocu. Ajde mi pokaži te linije podjele...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Razumijem gosp. Žižeka (koga izuzetno cijenim). Boluje od dijabetesa a ima i slabo srce a valja plaćati bolničke račune a živimo u kapiralističkom svijetu, tako da...
Dodikov debil
Treba ispitati da li je ovaj lažni Visiki Predstavnik dolazio na SAFARI Sarajevo da puca po civilima...
Sarajevo safari… To je ono kada su bogati stranci iz Evrope i Amerike dolazili da iz zadovoljstva ubijaju gradjane Sarajeva. To je taj Zapad, nažalost.
Zizek ima tu osobinu da otprilike svaka dva tri mjeseca mijenja misljenje ali je toliko uvjerljiv da mu se oprasta i zaboravlja ono sto je prije cvrsto branio i zastupao.
Zizek veliki levicar koji reklamira koka-kolu, opravdava americka ratna osvajanja, i uzima do 100.000 evra za njegovo filozofiranje i debatovanje pred publikom.
Slovenci su civilizacija za ovaj nas balkan. Respect Slovencima sto su uvijek bili avantgarda i za vrijeme bivse drzave bili su mentalno ispred citavog balkana.
HR i SLO ne mogu biti balkan jer nikada nisu bili osvojeni od turaka, nemaju kontakta sa turskim genima(no hate), kulturu i tradiciju. To sto se vas ucilo u sfrj skolama su sve bile lazi. A SLO je toliko napredna da im je drzava pred rasulom jer osim Gorenja i Cockte nemaju nista.
I ovaj Zizek je prolupao zadnje kockice, razocarenje samo tako. Nedavno podrzava kao neko odcjepljenje takozvane "RS" i smatra to kao jedino ispravno rijesenje za situaciju u Bosni. A sad od jednnom lupeta i pravi se lud ... gonte se svi vise i pustite nas na miru.
Ovo onaj bacač pljuce što bi još malo isteso Bosnu i Makedoniju po etničkim linijama. Janezi kad god je kriza i ne mogu se ogrebati od EU sjete se južnjaka da muda pod bubrege prodaju.
Mnogo je tu stvari nejasno ili ono klasično "ko je prvi počeo" ili ko se nije pridržavao dogovorenog, od raspada SSSR a i mnogo ranije, od samog nastanka tih zemalja, kao zajedničkog naslijeđa! A najgore od svega su nevjerovatna razaranja, izginuće civila i mobolisanih vojnika, a na kraju će se opet sjesti i dogovoriti nešto, što je moglo biti i bez sve ove prethodne katastrofe!
Zizek nije nikakav ljevicar a ni filozof, on je ubacen da kritikuje ljevicara u nastojanju da se Status Quo promjeni. Zahvaljujuci takvom stavu on je i dalje rado vidjen gost kod Transantlatiker. Jos nikada ga nisam cuo da radikalno kritikuje Amere i njihovo uvodjenje demokratije po bliskom istoku Libiji i Jemenu. Tip je jednostavno showman koji se za skupe pare prodaje
Hajd što lažu o Ukrajini…Ali zašto opet nas hoće da upetljaju u taj horor rijalit
Napokon neki ljevicar koji nije korisni idiot za Putina. U Ukrajini se brani sloboda ljudskog drustva, od diktatora i zlocinaca ...
Da, zanimljivo je da zapadne salonske revolucionare, brane istočni nacionalni socijalisti ...