Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo, samo još jednom potvrđuje, da ljudska glupost nema granica.
Gledaj ih na smotri pravi Dodikovci, samo jos fali Mile i njegov dupelizac Stasa Kosarac
Mogli ste bar neku tuzniju sliku :D
ne ide ovaj nigdje bez dvogleda :D to je slika sa pogubljenja :D hahhaha... :P
Jeli 8 ili 80 ljudi? Da znam..
ovdje ne mozes ostaviti pametan komentar, sami su krivi sto trpe teror, narod kad je slozan moze cuda uraditi...
eto to je javila južnokorejska agencija. pa naravno da ne vjerujem u to. propaganda
Zatucana nasilna ideologija... sta drugo ocekivati od komunjara kad je citava ideologija zasnovana na unistavanju i ubijanju...
Zato kod njih nema kerova na ulicama!
Ma nidhe veze, sve je ovo montirano od strane svjetskih mocnika, sve su ovo detinformacije, nama se samo plasiraju informacije koje oni hoce da mi vjerujemo, isto je bilo i sa libijom sirijom , afganistanom itd.
Bukvar je čudo neviđeno
al te makar kod njih ne izvlace bande iz auta, ne izbodu te neki mangupcici, ne ukradu ti telefon u gradskom prevozu itd.. a i da naravno za ovo nema nikakvih dokaza da se desilo tako da ovo ne treba bas ozbiljno shvatati
Zato kod njih nema kerova na ulicama!
ima zato u hrani
Ovaj režim u S. Koreji kao da je pravljen prema onom romanu 1984. Orsona Wellsa :)
Daj nemoj se provaljivati javno ovdje. Kakav Orson Wells, to je glumac iz Hollywooda. George Orwell je napisao roman 1984 i Zivotinjska farma. Nauci knjizevnost malo...
Koji očevici, koja TV drama, koja TV emisija je prikazala pogubljenja, koji su ljudi pogubljeni, gdje su snimci, dokazi, konkretne izjave, bez parafraziranja? Sve se zasniva na metodi "rekla-kazala" što me navodi na pomisao da je ovo još jedna dezinformacija plasirana od strane zapadnjačkih tajnih obavještajaca s ciljem postizanja što negativnijeg globalnog mišljenja o Sjevernoj Koreji.
Pravilo kod ovakvih vijesti je da druga strana brze-bolje pozuri da demantuje vijest. Najbolje da potrazis taj demant u njihovim medijima kako bi bio"siguran" da je propaganda. Inace nijedne novine ne objavljuju imena izvora ,a pogotovo sto se kao u ovom slucaju svjedok moze imati rodjake na sjeveru.
#toni.simon.792, s poštovanjem, ali pričaš ili pišeš besmislice što se posebno ogleda u prvoj rečenici tvog komentara: "Pravilo kod ovakvih vijesti je da druga strana brze-bolje pozuri da demantuje vijest". Prije svega ova vijest kao ovakva ne spada ni u jednu kategoriju, jer da je blic vijest bila bi puno kraća, a da je proširena vijest imala bi barem jednu izjavu. I kad si pomenuo pravila, osnovno pri pisanju vijesti u ovoj formi jeste da sadrži lid, kratak opis potkrijepljen s tri izjave i da ostavi mogućnost zaključivanja čitateljima, a ne da se navodi na kraju da je riječ o zaključku, kao što je slučaj u ovom tekstu. Zadatak vijesti je da pruži objektivne informacije sačinjene od mnoštva podataka, a ne zaključaka. Informacije trebaju biti potvrđene izjavama, bez parafraziranja koje može biti "mač s dvije oštrice" i zbog čega ga treba izbjegavati, a novinar treba da odluči da li će otkriti identitet svog izvora ili će izjavu potpisati samo inicijalima, ali to je sad deontološka stvar... Cilj svakog medija jeste da šalje potpune informacije kako recepijenti ne bi imali potrebu vršiti provjeravanja kao što ti meni savjetuješ, ali isto tako sa tačnim informacijama se otvara mogućnost provjerljivosti, što je također jedno od pravila u novinarstvu. U ovom slučaju, obzirom da se radi o ozbiljnoj temi i vijesti kojom se optužuje za ubistva, osim izjava u tekstu treba da se nalaze fotografije, tačni nazivi emisija i termini objavljivanja kako bi se ta informacija mogla provjeriti, te da sama vijest bude prezentovana u malo složenijoj formi. Obzirom da plasirana vijest ne sadrži apsolutno ništa od navedenog daje mi za pravo zaključiti da se radi o još jednom nastavku dugačkog lanca vijesti koji se proteže kroz mainstream medije, a ko dovoljno poznaje njihov metod rada može vrlo lako razlikovati istinu od laži. I tebi jedan savjet, jer se miješaš u stvari za koje očigledno nisi kompetentan, moraš da naučiš razlikovati novinarski izvor od izjave, jer je izjava za čitatelja zapravo izvor, a novinarski izvor može biti čovjek, dokument i sl.
Ekstremno jeste, ali za neke slucajeve treba uvesti smrtnu kaznu. Pogotovo ovdje kod nas. Najjeftiniji nacin da se rijesis drzavnog otpatka. Pucajte mi minuse ako hocete i koliko hocete, ali dusebriznici i "merhametlije" su nas i doveli do ovog stanja.
Kad vidim ovog debila sa ovom glupom frizurom smuči mi se.
Emisija za djecu i porodicu.. Boze sacuvaj
Ovi Korejci nisu ni 1% normalni ni ti njihovi zakoni.Ludi su.
treba i kod nas ovo uvesti,bilo bi dupolo manje kriminala,ubistava itd .