Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Irskoj ali ovo opet pokazuje dublji problem kao I kod nas....izmanipulisanu masu vodjenu miksom .religije I politike. Gdje god je religija umijesana u politiku tu je rizik od ghenocida
Kada je bio rat između SAD i Meksika, irci su poslali puk Svetog Patrika da se bori na strani Meksika iako je u SAD živjela velika kolonija irskih imigranata.Čuveni bokser Kanelo Alvarez tvrdi da je on potomak hrabrih Iraca koji su došli da se bore zajedno sa meksikancima. Dok su Francuka, Austrija postavljali na zgradu Parlamenta Izraelsku zastavu Irci su na zgradu svog Parlamenta postavili Palestinsku. Kapa do poda za ovaj narod
Ovi podržavaju Pakestinu bolje nego ijedna muslimanska država. Pred kraj prošle godine na skupu Šin Fena govorila je jedna Palestinka. Dvorana je bila ispunjena palestinskim zastavama. Čak i predsjednica stranke je žena. Da ona je nacionalista jer voli Irsku.Nije nacista kao zapadnjaci da podržava cioniste
Papci neviđeni, Irci su najveci prijatelji BiH i nemojte da pišem kako su sve pomagali PRVI kada niko drugi nije. Zivjela Irska!
Ako Shin Fein nisu teroristi onda nije ni Hezbolah
Irci nisu nacionalisti.Prije skoro 1000 godina Englezi su im oteli dio otoka,zauzeli posjede,doselili protestante i 1000 godina se bore da ga vrate kako znaju i umiju.To je borba koja nikada nece prestati i Englezi su svjesni toga.
Ujedinjeno je Kraljevstvo nastalo nizom Zakona o uniji (Act of Union), koji su ujedinili Englesku, Škotsku i Wales sa Sjevernom Irskom, pokrajinom na otoku Irskoj (Ostali su se dijelovi Irske odvojili od UK 1922.). Ako je unija ne mora značiti da mora ostati vječno. Raspala se SFRJ, SSSR, odvojile se Češka i Slovačka iz Unije. Bosna nema takvo unutarnje ustrojstvo kako se pokušava kroz etničku pripadnost predstaviti od strane iredente.
@turskikmet405 procitaj koga su Turci doveli sa sobom u BiH, kako bi stitili zapadnu granicu Osmanskog Carstva. Vlahe pravoslavne vjere, koji su se poslije nazivali Bosnjacima pravoslavne vjeroispovijesti, a sada... ma ko ce to sve upratiti!
cudno kako cijela evropa teži opet fašizmu i nacionalizmu, jedna po jedna zemlja. Mora da to tako mora bit nazalost...
Koji su u ovom slučaju fašisti? Irci koji hoće da se ujedine sa ostalim Ircima ili Englezi koji su im oteli dio zemlje i drže je stotinama godina? Ko su fašisti između izraelaca i palestinaca?
Nije to taj nacionalizam na koji mislis
PRIKAŽI ODGOVORE (1)