Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izrael je umjetna tvorevina kao i Bosna i Hercegovina u avnojevskim granicama. U istočnoj Bosni nikada vas neće više biti. Eto vam kućica od 24% i budite sretni da ste i to dobili na hrišćanskoj zemlji.
Nemam komentar na tvoju glupost. Nadam se da si svome ucitelju historije bio jedini ucenik. Izrael je umjetno stvoreno kancerogeno tijelo na prostoru Bliskog istoka stvoreno od strane Zapada i to je jedina istina i nepobitna cinjenica.
Daj ne rise, Arapi su oružano napali Židove već 1948. Uzmi knjige iz istorije u čitaj. Ne trpe Arapi da neki druge vjere i drugog etničkog porijekla žive na teritoriji gdje su Arapi homogeni. I čudi me bošnjačka neprijateljska nastrojenost prema izraelu. Taj izvoz mržnje iz arapskih zemalja prema Jevrejima došao je i u Bosnu. Ovi se jednostavno vraćaju u svoju pradomovinu iz koje su nekad otjerani. Kao i Bošnjaci iz istočne i sjeverne Bosne. Jednog dana kad se potomci protjeranih bošnjaka zažele vratiti, da im tamošnji Srbi kažu \"ovo je naša zemlja, marš odavde, došli ste na našu srpsku zemlju, ovdje nemate šta tražiti, ovo je naše.\" Tako se od 1948 ponašaju Arapi prema Židovima koji se vraćaju na prostor gdje su nekad živjeli i bili otjerani.
I ne kaže se anektirali, već aneksirali.
Prolaznik, lupetas gluposti. Svaki rat koji se vodio na tom prostoru je isprovocirao Izrael pod direktnom komadnom Washingtona. Bez SAD ta genocidna tvorevina bi davno nestal kao geografski pojam.
Nije to teritorij Izraela, to je teritorij koji legitimno pripada Siriji ali je pod kontrolom režima iz Tel Aviva i Wašingtona.
usput, isti taj Hafiz el Asad je u to vrijeme bio ministar odbrane u Siriji i spominjao je u izjavama kako se upravo krece u unistavajuci pohod na Izrael. Sovjetski savez je govorio kako tamo nema nikakvog nagomilavanja snaga.
..anektirali nakon Sestodnevnog rata, u kom su Egipat, Jordan i Sirija nagomilali ogromne snage pred Izraelom, te se ovaj na kraju odlucio na preventivni napad. Sestodnevnom ratu su prethodili razni incidenti i jedna usijana nekontrolirana situacija gdje se nije vise znalo ko je za sta kriv i ko je sta zapoceo prvi. Dok je Golan jos bio pod kontrolom Sirije, Izrael je bio svakodnevno odande granatiran, te su Izraelci Golan zato na kraju \'anektirali\'. Asad je sutke prihvatio.
Nisu oteli, \"anektirali\" ...
Ilustracija vam je mrak, raketa ilustruje granatu. Trebali ste postaviti sliku nosača aviona, bilo bi vjernije. uzgred, izrael protestuje što sirijske granate padaju na sirijsku zemlju koju su oni oteli. kuda ide ovaj svijet