Sukobi se nastavljaju
0

Sirijska vojska granatira Halep sa kopna i iz zraka

Anadolija
Komandant Nezavisne vojske Sirije Ebu Ahmed El-Halebi je, u izjavi za agenciju Anadolija, naveo da se u Halepu vodi "pravi rat“ između vojske sirijskog režima i Nezavisne vojske Sirije.

El-Halebi je rekao da od ranih jutarnjih sati traju borbe u Halepu i da su tri pripadnika Nezavisne vojske Sirije poginula. On je ekipi agencije Anadolija koja se nalazi u Halepu kazao da desetine tenkova ne prestaju sa granatiranjem i uništavanjem naselja.

Komandant El-Halebi je dalje naveo da pobunjeničke snage dobro stoje na frontu i da su zauzeli centar u kojem je bila smješten gradski ogranak Baas partije sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. On je kazao da je Nezavisna vojska Sirije uspjela uništiti najmanje pet tenkova u naselju Selaheddin.

Sirijska vojska nastavlja sa bombardiranjem Halepa i okolnih naselja sa zemlje i iz zraka. Tenkovi, vojni avioni, helikopteri i sva druga raspoloživa oružja sirijskih snaga sigurnosti danas su upereni u Halep. Stanovništvo je u panici i pokušava pronaći siguran koridor za povlačenje van grada.