Priznala ubistvo supruga
0
Sin osuđene Iranke traži promjenu presude
Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Napomena: Da bi se neko kamenovao za počinjeni blud, moraju se ispuniti mnogi uvjeti i nestati sve zapreke, koji su vrlo precizni i zahtjevni, tako da je praktična primjena ovog propisa u historiji islama bila vrlo rijetka pojava, a ako se i izvršavala, najčešće se obavljala nakon priznanja počinitelja, kakav je slučaj bio sa spomenutim ashabom Maizom, r.a., i još jednom ženom poznatijom kao Gamidijja. Odgovorio: Durmić Amir prof.
Vjerovanje vecine Siija -http://s1.islamhouse.com/data/bs/ih_books/Siizam.pdf Djela--VIDEO.http://www.youtube.com/w atch?v=j90gPy4I3JQ&featu re=player_embedded#!
@xy \"za ovakve slucajeve kamenovanje do smrti i jeste jedina odgovarajuca kazna\" A šta je sa saučesnikom u preljubi i ubistvu, sa muškarcem? Po tebi ŽENU treba kamenovati do smrti a \"njegovu visost\" MUŠKARCA osloboditi svake krivice i odgovornosti? Pa bože dragi on je muškarac i žena nikada ne može biti u istoj ravni sa njim kao sa muškarcem, a ona je \"samo\" žena i samim tim \"stvar\" niže vrijednosti. Mora da je frustrirajuće proživjeti ovozemaljski život ka MUŠKARAC kojeg je u svojoj utrobi nosila i rodila ta bezvrijedna \"stvar\" ŽENA.
za ovakve slucajeve kamenovanje do smrti i jeste jedina odgovarajuca kazna
ko prizna pola mu se prasta.. umjesto tone kamenja samo pola tone kamenja... treba pokazati civiliziranost i pravednost...
@Ubleha da i tebi nije neko ubrizgo injekciju?
@Ubleha Varas se, Iranci su za Muslimane BiH isto kjafiri.
Usutili se licemjeri kjafirski. Vaznije im je da napadaju nas koji se zalazemo za ujedinjenje nasih 24 posto sa Iranom i prekid svih veza sa kjafirskom Evropom. BIH & Iran = jedan narod, jedna vjera, jedna drzava!!!!
Gdje su sada oni dusebriznici koji rekose da je zena nevina i da je treba osloboditi. Saucesnik u ubistvu, preljub... I sada bi trebali mijenjati i pravosudni sistem Irana, i nacin izvrsenja kazni. Nije Iran BiH, pa da EU kaze maloljetnici neka rade sta hoce a kazne nema, nek se radi sta hoce a kazne nema. Sto je sin majka s ljubavnikom ubi mu oca, a on je tetosi, vala ja to ne bih mogao.