Svijet
0

Šerbedžija potpisao za predsjedničkoga kandidata Gasparija

FENA
Glumac Rade Šerbedžija iskoristio je svoj slovenski pasoš za iskazivanje javne potpore nekadašnjem guverneru slovenske centralne banke Mitji Gaspariju u njegovoj kandidaturi na predsjedničkim izborima, prenose u utorak slovenski mediji.

Gaspari je u ponedjeljak započeo s akcijom prikupljanja 5 000 potpisa potrebnih za isticanje službene kandidature kao nezavisnog kandidata.

Svoj potpis među prvima dao mu je i Šerbedžija, koji je do slovenskog državljanstva došao početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, kada je jedno vrijeme i živio u Sloveniji.

Kako su u utorak objavili lokalni mediji, za Gasparija su potpis dali i glumac Branko Đurić, autor humorističke serije Naša mala klinika, te njegova supruga, glumica i pjevačica Tanja Ribič.

Renomirani slovenski dizajner Miljenko Licul, inače Hrvat iz Istre, koji je među ostalim dizajnirao bivšu slovensku valutu tolar, svoj je potpis dao za kandidaturu Danila Tuerka, profesora na ljubljanskom Pravnom fakultetu i nekadašnjeg predstavnika u UN-u.