Francuska
0

Sarkozy opet dobio pismo s metkom

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Još jedno prijeteće pismo s metkom stiglo je 22. septembra na adresu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, dva dana nakon hapšenja sumnjive osobe na jugu Francuske, doznaje se od pravosudnog izvora.

Nepoznati pošiljalac pisma s poštanskim žigom iz Roubaixa, na sjeveru Francuske, kaže da "nastavlja posao ćelije 34", odgovorne za slanje 30-ak prijetećih pisama, u kojima je najčešće bio revolverski metak, koja su političarima, među kojima i Nicolasu Sarkozyju, upućena s juga zemlje. Brigada pravosudne policije za borbu s terorizmom u Parizu vodi istragu o tom novom pismu.

Još jedno pismo s metkom koje je, kako se čini, na poštu u Roubaixu predala ista osoba, a sadrži „nejasne prijetnje“ policiji, primila je gradska policijska uprava sedam dana prije hapšenja osumnjičenika, doznaje se od policijskog izvora.

Sumnja se da je pismo u ime „ćelije 34“ poslao 51-godišnji muškarac, nezaposleni invalid i član streljačkog kluba koji je 20. septembra uhapšen u Herepianu, selu na jugu Francuske. Optužen je dva dana poslije u Parizu zbog „prijetnji smrću“ i pritvoren, prenosi u utorak Hina.