U sjevernom dijelu San Dijega
2

SAD: Pucnjava u kinu, policija teško ranila napadača

FENA
Posjetitelji kina u San Dijegu imali su priliku posvjedočiti jednom od sve češćih incidenata u Sjedinjenim Američkim Državama kada su policajci tokom prikazivanja filma uletili u kino dvoranu i teško ranili naoružanog napadača koji se krio u kinu.

Niko drugi nije povrijeđen u pucnjavi koja se dogodila u subotu u sjevernom dijelu San Dijega, javio je CNN.

Naoružani napadač, identifikovan kao 20-godišnji Tom Billodeaux iz Escondida, smješten je u bolnicu nakon što su mu policajci pucali u ruku i prsa, saopćila je policija.

Policija je tragala za Billodeauxom nakon što se posvađao sa svojom djevojkom preko puta ulice gdje se nalazi tržni centar u kojem se nalazi kino s više dovrana, kazali su svjedoci.

Prolaznici su pokušali intervenisati, ali im je zaprijetio pištoljem i utrčao je u tržni centar.

Vlasnik trgovine u blizini kina rekao je da je policija zatvorila parkiralište shopping centra i zaustavljala svako vozilo kako bi pronašla napadača. Policijski službenici sa psima tragačima provjerili su svaku trgovinu dok je policijski helikopter kružio nad tržnim centrom.

"Oko 20 policijskih vozila blokiralo je ulaz, a zatim su stigla i vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći. Zatim smo vidjeli sedam policajaca s puškama, a bolničari su ušli za njima u kino", rekao je vlasnik trgovine.

Kapetan Terry McManus rekao je da je policija pretražila svaku kino dvoranu i evakuisala posjetitelje kina. Nakon toga su ga dva policijska službenika prepoznala napadača i uhapsili ga.

McManus kaže da se napadač u početku pridržavao procedure i podigao je ruke u zrak, ali je potom izvukao pištolj. Zatim je jedan od policajaca otvorio vatru.

McManus je rekao da naoružani napadač nije prijetio ljudima koji su se zatekli u njegovoj blizini.

Dodao je da je napadač ostavio oproštajno pismo u svojoj kući prije nego što je otišao na radno mjesto djevojke kako bi se suočio s njom.

Ovo je druga pucnjava u kinima u San Diegu u posljednja dva dana.