Svijet
29

SAD: Bosanac optužen za pljačku i kidnapovanje, prijeti mu doživotni zatvor

Klix.ba
Muhamed Pajić
Muhamed Pajić
Dvadesetogodišnji američki Bosanac iz Salt Lake Cityja optužen je za pljačku nekoliko ljudi koje je kidnapovao uz prijetnju oružjem.
Muhamed Pajić
Muhamed Pajić
Muhamed Pajić je optužen za pljačku po tri tačke optužnice, za kidnapovanje po tri tačke optužnice te za neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja. Ukoliko se dokaže njegova krivica, Pajić bi mogao dobiti doživotnu zatvorsku kaznu u državnom zatvoru u Utahu, piše Standard Examiner.

Policija je u mjestu South Ogden uhapsila Pajića u subotu, a trenutno se nalazi u pritvoru, gdje je kaucija određena na 50.000 dolara. Policija je naknadno izašla u javnost saopštenjem u kojem tvrdi da je Pajić pljačku i kidnapovanje izvršio prošle srijede.

Pajić se sa 17-godišnjim dječakom susreo sa žrtvama koje ga nisu poznavale. Ipak, poznajući tinejdžera pristali su ući u automobil u kojem je Pajić određivao pravila i smjer kretanja prijeteći vozaču ubistvom.

"U jednom trenu Pajić je izvukao pištolj i rekao 'Sada ćemo da opljačkamo kuću inače ću vas upucati'", stoji u policijskom dokumentu.

Ipak, žrtve ga nisu htjele poslušati pa je Pajić naredio da ga vrate na mjesto polaska, gdje ih je potom opljačkao. Pajić i tinejdžer su nakon toga pobjegli.

On je za sada priznao pljačku uz prijetnju oružjem, a policija ističe detalj da je Pajić sve vrijeme nosio periku i pištolj Walther P22. Bosanac je naknadno pristao na saradnju pa je uz pratnju policije žrtvama vratio ukradene predmete i novac.

Pajić se u Sjedinjenim Američkim Državama nalazi ilegalno, nakon što mu je 2007. godine istekla studentska viza, navodi Standard Examiner.