Nema povrijeđenih
0

Sa aviona odpadali komadi metala iznad predgrađa Lisabona

FENA
komad metala s aviona
komad metala s aviona
Dok je nadlijetao predgrađe Lisabona, putnički avion je ostao bez nekoliko sitnih dijelova koji su oštetili najmanje jedan automobil, saznaje se od vatrogasaca općine Almada na jugu glavnog portugalskog grada.

U nesreći do koje je došlo oko 11.45 sati nije bilo povrijeđenih, izjavio je AFP-u Vitor Espirito Santo, zapovjednik vatrogasaca ovoga grada.

„Pronašli smo metalne komadiće veličine oko pet centimetara na deset različitih mjesta“ u Almadi, koju od Lisabona dijeli rijeka Tage, objasnio je on.

„Jedan od predmeta je pogodio automobil i krov zgrade“, pojasnio je on i dodao da su ostale dijelove „donijeli stanovnici u policiju“.

Prema televiziji SIC, radi se o avionu angolske kompanije TAAG. Ova informacija nije zvanično potvrđena.

Glasnogovornik službe za upravljanje portugalskim aerodromima ANA je, međutim, izjavio agenciji AFP da se „avion Boeing 777 kompanije TAAG nakon polijetanja prisilno spustio zbog tehničkih problema“.

Avion TAAG kompanije na liniji Lisabon - Luanda poletio je iz glavnog portugalskog grada u 11.11 sati, javila je ANA.

Prinudno slijetanje je bilo bez incidenta, međutim, Nacionalni institut za civilnu avijaciju automatski će otvoriti istragu, precizirao je glasnogovornik ANA-e Rui Oliveira.