Svijet
0

Rusi kupili selo iznad Svetog Stefana

FENA
Sveti Stefan
Sveti Stefan
Cijelo brdo na kome se nalazi selo Kuljače, iznad Svetog Stefana, kupili su ruski državljani, potvrđeno je u nekoliko agencija za nekretnine u Budvi, čiji su predstavnici zahtijevali da ostanu anonimni.

Prema informacijama iz tih agencija, ruski građani koji su na Crnogorsko primorje došli među prvima, kupili su više hiljada kvadratnih metara zemljišta u mjestu Kuljače. Taj dio u agencijama tretiraju kao seoski prostor, odnosno neurbanizovano područje, prenosi Tanjug.

Kvadrat zemljišta može se dobiti za 100 do najviše 300 eura. Cijenu je podigao obližnji Miločer, koji je jedna od najatraktivnijih crnogorskih lokacija za strane državljane, tvrde u agencijama za nekretnine.

Rusi su se nedavno doselili i u selo Tudorovići u blizini Svetog Stefana, gde je sagrađeno cijelo rusko selo.

Veliko interesovanje i dalje pokazuju za poluostrvo Luštica kod Herceg Novog, gdje su sagrađene velike luksuzne vile. Kupuju se i strma brda koja su 70 odsto pod nagibom, jer u Budvi gotovo da i nema slobodnih parcela.

Zabilježeni su i slučajevi da Rusi preprodaju stanove i kuće po višim cijenama od onih po kojima su ih kupili prethodne godine na Budvanskoj rivijeri.

Poslovi se uglavnom sklapaju preko ruskih agencija, kojih je u Budvi, odnosno na Budvanskoj rivijeri, sve više.