Svijet
2

Roditelji pronašli nestalog sina zahvaljujući AP-ovoj fotografiji

Klix.ba
Foto: Jacquelyn Martin/AP
Foto: Jacquelyn Martin/AP
Nicholas Simmons je nestao iz kuće svojih roditelja u malom gradiću na sjeveru države New York na Novu godinu ostavljajući iza sebe novčanik, mobitel i sve ostale lične stvari.

Četiri dana kasnije fotograf Associated Pressa je bio u potrazi za fotografijom koja bi ilustrirala hladno vrijeme i ugledao je momka koji leži pored ograde kod Capitola u Washingtonu.

Paul i Michelle Simmons, roditelji ovog momka, vidjeli su AP-ovu fotografiju u tamošnjim medijima u nedjelju ujutro, nakon što su pokrenuli akciju za traženje svog 20-godišnjeg sina.

Dok brojna pitanja ostaju bez odgovora, poput onih zašto i kako je maldić završio u Washingtonu, njegovi roditelji su ipak s olakšanjem primili vijest da je momak ipak pronađen.

"Moje dijete izgleda potpuno izgubljeno, mislim da ću provesti ostatak života nastojeći da mu pomognem da se oporavi", napisala je majka na Facebooku.

Fotografiju je snimila AP-ova fotografkinja Jacquelyn Martin na mjestu gdje se često okupljaju beskućnici.

Kada se fotografija pojavila u US Today, roditelji su kontaktirali redakciju i stupili u kontakt sa Jacquelyn Martin, koja im je kazala gdje ga je fotografisala. Ubrzo je u Washinngton stigao njegov stariji brat, pa je nesretni momak smješten u bolnicu.

Martin kaže kako je ovo zapravo situacija koja pokazuje i samim novinarima da svaka osoba s kojom razgovaraju ili je fotografišu ima iza sebe svoju životnu priču. Nažalost, još uvijek nije poznato kako je momak završio u Washingtonu na ulici bez igdje ičega.