Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta je sa sistemom "žena za ugođaj" koji su i koreanci koristili u koreanskom ratu, sta je sa "ženama za ugođaj" oko danasnjih americkih baza u koreji, vecina njih je bila prodana od strane njihovih porodica ili su se prijavile za legalan posao prostitucije i zaradjivale su vise nego i jedan general u to doba i nisu se zalile. da dodam da je su vecina tih zena bile japanke, pa onda koreanke i kineskinje.
gdje to pise?
probaj ovdje http://www.youtube.com/watch?v=JLyKJsbw4G4e http://www.youtube.com/watch?v=7NrsofHGtT4 na tebi je da onda nastavis istrazivati, mada mislim da su izvori, ovdje navedeni (mislim na izvore koristene za pravljenje videa), poprilično vjerodostojni.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
malo mi znamo o japanskim zlocinima protiv domicilnog stanovnistva pokorenih zemalja u drugom svjetskom ratu. i ne samo civila vec i zarobljenih vojnika. hirosima i nagasaki su mala kazna za pocinjeno zlo u ime cara i naroda.
Jasta. Ubijanje civila je mjerodavna kazna za vojne ratne zlocine. Mlogo si mi pametan.
@smcs kako posijes tako i pozanjes. oni koji su ubijali tudje oceve, muzeve, bracu i djecu i silovali majke, zene i sestre trebali su o tome razmisljati. u kini je ubijeno izmedju 7 i 16 miliona civila od strane japanaca dok je u hirosimi i nagasakiju ubijenoi oko 249 000. ja bih pustio kineze na kinu da traze svoju pravdu bas kao sto su i rusi dobili svoju nad njemackom. kad ubijes 20 miliona rusa, silujes njohove zene i spalis domove dobijes nazad sa kamatom.
što ste je spalili, trebat će vam za večere