Okončanje sedmomjesečne misije
0
Rasmussen: NATO odlazi iz Libije 31. oktobra
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nato je odradio svoje, sad dolaze korporacije da piju libijsku krv. Glupani!
Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem: 1.u toku studiranja prima se prosječna plata za to zanimanje; - ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta, država plaća kao da radiš u struci; 2. po stupanju u bračnu zajednicu, država poklanja stan ili kuću; 3. kupovina vozila po tvorničkoj cijeni; 4. nikome ne duguju ni centa; - Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara; 5. besplatno zdravstvo za sve drzavljane Libije !!! U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata. Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas. Ako hoćete kupiti auto vi dajete 20-30% od cijene, a ostalo daje država. U Libiji za 10 dolara možete kupiti 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg hljeba košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci. Da li će biti bolje bez Gadafija ?
Here are a few things that I\'ve heard from a person who served in the Foreign Legion and later as a solo mercenary. Here is what you get if you\'re a mercenary in Libya: 1. $10,000-$20,000 monthly in cash 2. Citizenship 3. Wife and prostitutes 4. Gold medals 5. An opportunity to work at Gaddafi\'s security sector or for security of a Gaddafi family member Creative Commons License Written by Sasa Milosevic
the bulk of these forces are the former [”Red Berets“]… Gaddafi pays them as much as they demand! A good number of them had great-paying jobs in various African countries, but this was an offer not to be rejected. It can be expected that in the near future a lot of our contractors go with Gaddafi, who has great confidence in Serbian soldiers.
According to a Maltese blog Malta CC, Serbian military pilots reportedly took part in the bombing of protesters in the Libyan cities of Tripoli and Benghazi. This claim was made public after two Libyan pilots fled to Malta, refusing to bomb their fellow citizens participating in the Libya uprising. Serbian daily Alo reminded readers that Muammar al-Gaddafi had hired Serbian pilots before: in the 90s, in combat operations against radical Islamists, but also in actions against civilians, in support of the ground forces. In the same article, Alo revealed that Serbian mercenaries were allegedly killing protesters in the streets of Tripoli and Benghazi: Serbian mercenaries earn tens of thousands dollars for this job… They come from Serbia, but Bosnian and Croatian agencies are involved in recruiting for this kind of work…”Serbian legionnaires” are veterans of the conflicts in the former Yugoslavia. In addition to former members of the military and police units, the bulk of these forces
NATO JE F.A.S.I.S.T.I.C.K.A. ORGANIZACIJA A OVAJ S.U.P.A.K. JE VECI YLO.CI,NAC OD HITLE.RA
Throughout the Yugoslav war years, Mr Qaddafi was staunchly loyal to the then Serbian leader, Slobodan Milosevic. He even aligned himself with the Orthodox Serbs against Bosnia’s and Kosovo’s Muslims. Serb-Libyan ties remain strong. So strong, in fact, that on Tuesday Dragan Sutanovac, the Serbian minister of defence, was forced to describe as “total stupidity” reports that Serbian warplanes were bombing anti-Qaddafi protestors. As we reported earlier this year, Serbia is interested in selling arms and building armament factories and military hospitals in the region.
A jesmo li mi pomogli svojim glasovima u Vijeću Siunosti islamskom državama? Da li to znači da i mi mrzimo Palestinu, Avganistan, pakistan itd?
S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E S R B I S M R D E
Dok ne bude jedna vlast, jedna religija, jedna banka, jedna vojska, jedna velika korporacija, jedna farmaceutska industrija, .... uh, da ne nabrajam.
su uklonili teroristu i diktatora koji je bio na strani Slobodana Milosevica sve vrijeme dok je bio na vlasti. Ne mogu da vjerujem da podrzavate i zalite za covjekom koji je pomagao Slobodanu Milosevicu! Fuj!
mamu ti spomenem, majmussen! lesinari obicni, kome ces pravdat \"legitimne\" vojne ciljeve poput vodovoda, bolnica itd. itd. dokle cete unistavat narode? dokle vise???
odose iz Iraka iz Afganistana iz Libije... kvota 1.10 da sad svi idu prema Iranu
Odradiše i Gadafija. Ostali su im je još Chavez i Ahmadinejad koji se još protive američkom imperijalizmu i izraelskom cionizmu. Sada traže razlog da napadnu Iran, no, prvo ga treba dobro ocrniti lažima onda iznenadni napad. Kada bi svijet znao da nas još samo ove dvije države brane od jednoumlja i Novog Svjetskog Poretka kojim će vladati samo šačica ljudi.
Nije pobrkao. Raspitaj se malo, sve je tačno.
gadafi i sadam su istjerali strance iz svojih država i napravili partnerstvo sa svim kompanijama što buše naftu tako da je država dobivala najveći dio zarade;to se mešetarima nije svidjelo pa su \'objasnili\' narodu da će im biti bolje kad im ameri donesu\'demokratiju\'
Pobrko si ti Katar i Libiju