Svijet
0

Putin: Podnijet ću ostavku na mjesto lidera stranke

FENA
Vladimir Putin
Vladimir Putin
Novoizabrani predsjednik Rusije Vladimir Putin najavio je danas na partijskom sastanku Jedinstvene Rusije namjeru da napusti lidersku funkciju u stranci i predložio da na majskom kongresu na tu funkciju bude imenovan aktuelni predsjednik države i budući premijer Dmitrij Medvedev.

Razvili smo praksu prema kojoj je predsjednik (Rusije) nadstranačka ličnost. Ustav ne zabranjuje predsjedniku da bude član bilo koje partije, ali u duhu našeg političkog života je da je predsjednik prije svega ličnost koja povezuje sve političke snage i sve građane - rekao je Putin.

On je istakao da će poslije njegove predsjedničke inauguracije koja je zakazana za 7. maja podnijeti ostavku na mjesto lidera JR-a i predložiti da njegovo mjesto zauzme Medvedev.

  • Nadam se da će delegati na idućem kongresu partije podržati kandidaturu gospodina Medvedeva - rekao je Putin i izrazio uvjerenje da će partija koja ima većinu u parlamentu raditi zajedno s vladom na dobrobit zemlje i građana, prenio je Tanjug.

Putin je ocijenio da je JR koja je osnovana 2001. igrala pozitivnu ulogu naročito u periodu globalne ekonomske i finansijske krize i zahvalio građanima na ukazanom povjerenju, ističući da najteže tek predstoji, a to je ispunjavanje zajedničkih ciljeva koji su postavljeni u predizbornoj kampanji.