Komentari (154)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Zakon čiji je predlagač vladajuća Stranka pravde i razvitka (AKP) zabranjuje ljekarima, primjera radi, da rade izvan državnih zdravstvaenih institucija, ondnosno da ljekari osnivaju privatne klinike ili rade i za privatne klinike." Svaka čast na zakonu, svakom normalnom insanu je jasno da ljekari koriste javne zdravstvene ustanove kako bi sebi našli pacijente za privatne klinike.
Turska teži ka anadolskom proljeću
Napisao je svaka čast za zakon koji zabranjuje rad u državnoj zdravstvenoj ustanovi i rad u privatnoj, nego izaberi ili jedno ili drugo, a ne k'o kod nas jedna osoba na 7 mjesta radi, a pola miliona nezaposlenih.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
"Donošenje zakona kojim se pružanje prve pomoći kriminalizira i kojim se kažnjavaju oni koji brinu za povrijeđene demonstrante je ustvari dio neumornog nastojanja turske vlade da ušutka sve glasove koji im se suprotstavljaju" Erdogane ko ce tebi dati prvu pomoc kad te narod razapne na proljece?
52% posto turskog naroda je za AKP , trenutno stanje ankete... o kakvom ti razapinjanu pricas???
A tu informaciju je pustila trenutna vlada Turske ;D smijesno. Najbolje mu je da uvede zakon o momentalnom strijeljanju svih protivnika Erdogana i njegove stranke.
PRIKAŽI ODGOVORE (32)
Zao mi je Turske, u zadnjih 10 godina njen napredak je pozitivna svjetska prica. Erdogan naravno ima velike zasluge za taj uspjeh, ali daleko od toga da je sve sam napravio, imao je jake saveznike. Koliko god se on sada upirao da optuzi samo jednu stranu za ovu krizu, morat ce preispitati i "svoju" stranu - odbrana od korupcionaskih afera ne mogu biti samo rijeci "ovo je zavjera" niti se nezadovoljstvo naroda moze sprijeciti represijom, poput ovog nakaradnog zakona, pritiska na medije, nedosljednjih i cesto promjenjivih optuzbi protiv neistomisljenika...Erdoganu ce trebati vise mudrosti da se izvuce iz ovog gliba, a nezadovoljnom dijelu stanovnistva vise strpljenja. Najgori scenario bio bi nasilno svrgavanje vlade, niko od toga ne bi imao koristi. Do sada iskazano nezadovoljstvo dovoljna je poruka Erdoganu da revidira kako stavove tako i poteze. Pokazivanje (pre)cvrste pesnice otkriva strah vlasti i izaziva dodatni revolt kod neistomisljenika. Nadam se da ce se sve dobro zavrsiti.
Pa narode jel' to moguce??????? Zabraniti dase pruzaprva pomoc nekome kome je potrebna???? Ne razumijem. Dakle i ako vide da se neko gusi, da krvari ne smijesmu pomoci, treba ti papir od vlade. A za to vrijeme...... Ma oni nisu normalni.
Ma idioti zaostali.
haram bošnjaĆkim poliĆarima, haram mudzahidima, haram vehabijama, aram mutevelijama, aram mustafa cerić, aram muslimanskim prvacima, aram sarajlijama, aram zelenim sarajevskim trotoarima, haram janičarima, haram federalcima, haram broto aburhmane što si ba tako ljut,,,,, kako ba što sam hoće da na podvale da smo mi bosanci, a ko to broto? sestro moja naši kjafiri mi smo bošnjaci i čeljadi od vehabije, tako se moramo popisat, tako su nam rekli naše hodze i dzematlije dok smo klanjali fatih namaz u dzamiji, Cerić je rekao da ko se izjasni ko bosanac da će mu baciti fetvu i prokljestvo, a dzamatlije su nas tukle stapom po zadnjici i na kraju nam je ga uvalio muki ceric.
i treba tako,odeš u bolnicu a doktor kaže ne mogu ti pomoći nema bolnica aparata ili lijeka dođi ti meni kući pa ćemo mi to srediti a ti odeš i masno platiš ono što bi trebo dobiti za džabe u bolnici,.ebo ih hipokrat samo da im je para a ti umri ako ćeš čim mu izađeš iz avlije
Interesantno kolkiko vas tvrdi da je klix slagao a niko da posalje vjerodostojan link koji bi to opovrgao
NVO plačenici zajedno sa ovakvim potrčcima kao što je ovaj i slični mediji su tumori, kojima nije nikakav problem slagati, izmisliti, podvaliti... Nadam se da i oni "kratkovidniji" mogu uočiti kada se objavi naručeni tekst, kao ovaj. Nekada se dobro naplačivalo biti nečiji podanik, danas to rade besplatno.
Ovo vrijedi u svim državama, idioti. Odnosi se na one koji nemaju zdravstveno.
Što se svi provaljujete sa komentarima,ljudi žive 100x bolje od nas,mi nemamo pravo pričati o njihovim zakonima,kada je i njihov najgori zakon bolji od našeg.....TOLIKO
Opet novinari Klix-a rade slobodne inerpretacije tkstova. Ovo sa zakonom o pomoći je sasvim OK. Neće moći zdravstveni radnik da radi na više mjesta. Da je, bar, kod nas tako!
Sada vidimo da je Erdogan,diktator.
čemu čuđenje, pa turska je unatoč napretku, još uvijek zaostala država, pogotovo kad su ljudska prava u pitanju....
ovo treba uvesti i kod nas...onda nebi morali polagati prvu pomoc za vozacki...a ako neko dozivi nesrecu,zovemo ministra sa lica mjesta :)))))
Prije ces umrijeti nego naseg ministra na lice mjesta docekati :).
ovo ozbiljno pitam jer nisam nikad bio u turskoj.....smije li se naprimjer lizati sladoled u turskoj na ulici?...mislim lizanje,erotika i tako to,da nije zabranjeno?
To je haram, pitaj johana... i gentlemana1
bezobrazna si mala...al tako mi i treba kad pitam kretene :)))
...štaš budalama...
Klix-OVCE nikad nisu znali prenijeti vijest kako treba, zakon se odnosi na ljekare koji rade u državnim bolnicama da ne smiju otvarati privatne klinike, a ovi glupani što su pomislili da ako vide povrijeđenu osobu da im ovaj zakon ne dozvoljava pružanje prve pomoći, pa stvarno ne znam šta bih im rekao. :D
samo se to objasnjenje ne uklapa u to da su i "...Ujedinjene nacije izrazile zabrinutost ..."
Pretpostavljam da si ti jedan od onih što su pomislili da ako vide povrijeđenu osobu da im ovaj zakon ne dozvoljava pružanje prve pomoći, ispravi me ako griješim.