Svijet
0

Pronađena žena nestala prije 19 godina u džungli

Sarajevo-x.com
Žena koja je nestala kao djevojčica prije 19 godina u kambodžanskim šumama pronađena je početkom ove sedmice. Sada 27-godišnjakinja, Rocham P’ngieng ne govori i ne razumije nijedan jezik, tako da je teško otkriti bilo kakve detalje o njenom identitetu i vremenu provedenom u džungli.

“Ponaša se kao da je pola čovjek, a pola životinja. Spava po danu, a noću ostaje budna.”, izjavio je šef policije u Oyadaou.

Rochom je nestala kao osmogodišnjakinja 1988. godine kada je pazila stado bizona u udaljenom području u džungli. Pronađena je ovog mjeseca kada je jedan seljak primijetio da mu nestaje hrana koju nosi za ručak na posao na farmi. Odlučio je posmatrati to područje i ugledao je golu ženu, koja je više ličila na životinju iz džungle nego na čovjeka, kako mu krade hranu.

Otkako su je pronašli, mlada Kambodžanka se teško privikava na normalan život zbog dugogodišnjeg boravka u džungli. Njeni roditelji su davno izgubili svaku nadu da će je pronaći, a sada su presretni što mogu zagrliti svoju davno izgubljenu kćer, koju su prepoznali po ožiljku koji ima na leđima i po crtama lica.