Velika Britanija
0

Princeza Diana se planirala udati za kardiohirurga muslimana?

FENA
Diana, princeza od Walesa, planirala je da se uda za svog muslimanskog ljubavnika, kardiohirurga Hasnata Khana, čulo se tokom istrage njene pogibije.

Princezin batler Paul Burrell pristupio je svom katoličkom svećeniku da zatraži od njega da uredi "privatnu svadbu" između kršćanke i muslimana, poručio je on istrazi tokom saslušanja na Višem sudu, javila je britanska novinska agencija Press Association.

Svjedočenje kraljevskog službenika oštro se razlikuje od svjedočenja Mohameda al-Fayeda, koji je uvijek tvrdio kako se njegov sin Dodi namjeravao oženiti sa Dianom.

Uprkos tome što su princeza i dr Khan raskinuli nekoliko sedmica prije nego što se ona sastala s Dodijem, Burrell je, međutim, izjavio kako vjeruje da je ona još "držala svijeću" za Khana, neurohirurga, i sugerirao je kako ga je činila ljubomornim svojom novom vezom.

Burrelovo saslušanje u istrazi nestrpljivo se očekivalo i on je poručio istražiteljima da je Khan predstavljen Dianinim sinovima, prinčevima Williamu i Harryju, i da je postao "dio svakodnevnice" u palači. Batler je također počeo pripremati sobe u Dianinoj Kensingtonskoj palati za Khana.

Na pitanje Iana Burnetta, koji zastupa istragu, da li je ona "razmišljala" o braku s Khanom, bivši batler je odgovorio: "Da, jeste."

"Ona me je pitala da li je moguće urediti privatnu svadbu između nje i Hasnata Khana", izjavio je Burrell.