Rusija
0

VIDEO / Potonuo turistički brod na Volgi, nestalo 100 osoba

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
U potonuću turističkog broda "Bulgaria" na Volgi u nedjelju nestalo je oko 100 osoba a jedna je osoba poginula, rekli su dužnosnici službi za vanredna stanja.

Jedan preživjeli je rekao da 56-godina star riječni brod brzo potonuo u oluji nakon što se prevrnuo na jednu stranu i da su mnogi poginuli, izvijestila je agencija Interfax. Spasioci i grupa od 47 ronilaca pod svjetlima pretražuju vode oko mjesta potonuća.

"Izgledi da će se naći novi preživjeli su 'vrlo mali'', rekla je, međutim, glasnogovornica ruskog ministarstva za vanredna stanja.

Jedan muškarac je rekao da se u igraonici prije potonuća broda nalazilo tridesetero djece, prenijela je agencija Interfax.

!Jedno je tijelo nađeno, a 85 osoba je spašeno s broda na kojem su se nalazile 182 osobe", rekla je glasnogovornica Irina Andrianova.

Brod je plovio prema regionalnoj prijestolnici Kazanu, oko 830 kilometara istočno od Moskve, a potonuo je 80 kilometara južno od njega i tri kilometra od obale, na dubini od 20 metara. Ruska televizija je objavila da je "Bulgaria" izgrađena 1955. u tadašnjoj Čehoslovačkoj, a služila je kao riječni kruzer na Volgi.

Krstarenja najvećom ruskom rijekom popularna su među Rusima i stranim turistima.

Za sada nema informacija ima li među nestalima i stranih državljana.